Započeo program VA-T-EX

Proteklog vikenda u Varaždinu je predstavljen program VA-T-EX. Program eksperimentalnog filma u fokus stavlja mlade autore koji će imati priliku izraditi svoje prve eksperimentalne radove do kraja travnja. Skupinu od desetak entuzijasta voditi će renomirani autor, dobitnik Velike Zlatne Arene, Damir Čučić uz asistenciju mladog studenta ADU Zagreb, Marinka Marinkića. Partnerski su se u program uključili Sveučilište Sjever i Hrvatski filmski savez.

Ovo je samo nastavak suradnje sa Filmsko-kreativnim studijom VANIMA. Osim sudjelovanja na ovom programu, nekoliko je studenata upravo u VANIMI obavilo svoju stručnu praksu. Sveučilište Sjever je novo javno sveučilište, te smo uvijek spremni na suradnju sa lokalnim partnerima. – kazao je prof. Robert Geček s studijskog odjela MOP Sveučilišta Sjever.

Drago mi je što po prvi puta na ovom području mladi imaju priliku sudjelovati u programu kroz koji će izraditi svoje eksperimentalne filmove. Kako je Udruga VANIMA zadužena za razvoj audiovizualne djelatnosti na području grada Varaždina, logično je da jedan dio naših programa razvijamo u suradnji sa studijskim odjelom Multimedije, oblikovanja i primjene Sveučilišta Sjever. Dugoročno gledano ovakvi programi razvijaju nezavisnu i audiovizualnu kulturu na području grada Varaždina i šire. – rekao nam je voditelj programa Hrvoje Selec