Studenti geodezije i geomatike na terenu - Praktično iskustvo u suradnji s Gradom Makarskom

Studenti druge godine prijediplomskog sveučilišnog studija geodezije i geomatike na Sveučilištu Sjever imali su privilegiju sudjelovati na stručnoj praksi koja se održala od 8. do 12. travnja 2024. godine u suradnji s Odjelom za geodeziju i geomatiku Sveučilišta Sjever te Gradom Makarskom. Ova vrijedna prilika omogućila je studentima da steknu neprocjenjivo iskustvo u prikupljanju geoprostornih podataka od interesa za Grad Makarsku.

Tijekom tjedna trajanja prakse, studenti su aktivno radili na terenu, koristeći svoje znanje i vještine kako bi prikupili relevantne geoprostorne podatke. Njihov rad usmjeren je na dobivanje informacija koje će biti od koristi Gradu Makarskoj u različitim područjima, od urbanističkog planiranja do održavanja infrastrukture.

Ova stručna praksa nije samo pružila studentima priliku da primijene teorijsko znanje u stvarnom svijetu, već im je omogućila i da surađuju sa stručnjacima iz područja geodezije i geomatike te s predstavnicima lokalne samouprave. Kroz ovu interakciju, studenti su dobili uvid u stvarne izazove i potrebe s kojima se susreće lokalna zajednica, što će im zasigurno koristiti u njihovoj budućoj karijeri.

Osim toga, suradnja s Gradom Makarskom predstavlja izvrsnu priliku za Sveučilište Sjever da demonstrira svoju predanost praktičnom obrazovanju i suradnji s lokalnom zajednicom. Zahvaljujemo Gradu Makarskoj na gostoprimstvu i podršci koju su pružili našim studentima tijekom ove važne prakse.

Ponosni smo na naše studente koji su pokazali izvanrednu predanost i profesionalizam tijekom stručne prakse, te se veselimo budućim prilikama za suradnju i učenje.

Galerija
  • Kategorija: gig