Natječaji i odluke

MOBILNOST UNUTAR CEEPUS MREŽE

Prijave se vrše isključivo putem CEEPUS online sustava na www.ceepus.info gdje se potrebno registrirati s ulogom Mobility.

Ako vaš fakultet odnosno odjel/odsjek sudjeluje u jednoj od CEEPUS mreža, tada je mobilnost potrebno dogovoriti s lokalnim CEEPUS koordinatorom, koji obično raspisuje natječaj za odabir kandidata za odlaznu mobilnost. Popis hrvatskih visokih učilišta koji sudjeluju u CEEPUS mrežama kao i popis lokalnih CEEPUS koordinatora dostupan je kao zaseban dokument na poveznicama "CEEPUS u Hrvatskoj" i "Dokumenti" u izborniku desno.

Ako je odlazna mobilnost odobrena, prijavitelj ispunjava on-line prijavu do 15. lipnja za zimski semestar odnosno 31. listopada za ljetni semestar. Prijava se ispunjava prijavom u CEEPUS sustav i praćenjem poveznice Manage your mobility applications. Postupak podnošenja prijave pokreće se pritiskom na ikonu "Action", nakon čega je potrebno slijediti upute čarobnjaka.

Nakon što ispunite i podnesete prijavu, vašu prijavu treba odobriti matična ustanova, Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj, ustanova domaćin te Nacionalni ured za CEEPUS u zemlji domaćinu, koji Vam dodjeljuje stipendiju. Elektroničkom poštom primit ćete automatsku obavijest o tome je li vaša stipendija odobrena ili odbijena. Sve ostale podatke i dokumente vezane uz vašu stipendiju primit ćete od Nacionalnog ureda za CEEPUS u zemlji domaćinu.

MOBILNOST IZVAN CEEPUS MREŽE

Rok za prijavu mobilnosti izvan mreža jest 30. studenoga svake godine.

Ako želite ostvariti mobilnost kao freemover, potrebno se registrirati na www.ceepus.info te slijediti poveznicu Manage your mobility applications i pokrenuti izradu prijavnice pritiskom na ikonu "Action".

Prije ispunjavanja prijave potrebno je dobiti  prihvatno pismo od ustanove u kojoj želite boraviti te dva pisma preporuke  od svoje matične ustanove u slučaju studenata i doktoranada.  Nastavno osoblje koje se prijavljuje za mobilnost mora priložiti prihvatno pismo koje je moguće preuzeti ovdje. Skenirani se dokumenti prilažu u postupku ispunjavanja online prijave. Jedina je iznimka Austrija. Prilikom prijave za freemover mobilnost  u Austriji nije potrebno prilagati ove dokumente te se dokumenti prilažu tek kada primite obavijest da ste izabrani u uži krug kandidata.

KRATKE GRUPNE MOBILNOSTI

Kratke grupne mobilnosti u Hrvatskoj najčešće se ostvaruju u obliku ljetnih škola. NCO-HR stipendiranje ljetne škole odobrava na temelju nacrta programa rada koji lokalni CEEPUS koordinator dostavlja najkasnije do kraja roka za slobodnjake odnosno do kraja studenoga. Kratke grupne mobilnosti potrebno je predvidjeti u konačnom planu mobilnosti (final traffic sheet) kada je to moguće.