Aktualno

Koprivnička obrazovna vertikala - studenti novinarstva mentoriraju srednjoškolce

U koprivničkoj Gradskoj vijećnici raspravljalo se 20. svibnja 2019. o temi ekologije, ekološke osviještenosti i klimatskim promjenama – u okviru projekta „Gradovi i općine – prijatelji djece“ koji se održava već petu  godinu, a vezan je uz Međunarodni dan obitelji.

Obilježen Svjetski dan pčela na Sveučilištu Sjever u Koprivnici

Svake godine 20. svibnja obilježava se Svjetski dan pčela, a ove godine su u organizaciji Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever održana prigodna gostujuća predavanja relevantnih stručnjaka na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Galerija

Sveučilište Sjever - partner na projektu "ProLog"

U Kampusu Borongaj u Zagrebu, potpisan je Sporazum o partnerstvu na projektu ProLog - Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području prometa i logistike“.

Galerija

Gostujuće predavanje Željka Šundova na Sveučilištu Sjever

Pozivamo vas na gostujuće predavanje Željka Šundova koje će se održati u četvrtak, 23. svibnja 2019. godine u 17 sati, u predavaonici A 109 u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Izdvojene novosti
Novosti, objave i informacije

Okrugli stol o visokom obrazovanju

Okrugli stol pod nazivom „Stanje i perspektive visokog obrazovanja u Koprivničko-križevačkoj županiji“ održan je u utorak, 7. svibnja 2019. godine, u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Koprivnica.
U prostorima HGK u Frankopanskoj ulici u Koprivnici okupili su se predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, HGK Županijske komore Koprivnica, Sveučilišta Sjever, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, ravnatelji srednjih škola Koprivničko-križevačke županije, Gospodarsko vijeće ŽK Koprivnica te ostali zainteresirani gospodarstvenici i dionici kako bi razmijenili iskustva i sinergijski djelovali.

- Obrazovanje je ključ uspjeha – bez obrazovanja ne možete biti uspješni i konkurirati u bilo kojoj profesiji - istaknuo je Marin Pucar, predsjednik HGK – ŽK Koprivnica otvarajući skup. Uvodnom pozdravu pridružili su se i Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije i Mišel Jakšić, koprivnički gradonačelnik, ističući doprinos i Županije i Grada u stipendiranju studenata.

Sveučilište Sjever i njegove brojne studijske programe predstavio je Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica pri čemu je definirao konkretne ciljeve suradnje budući da Sveučilište dobro surađuje i sa srednjim školama i s gospodarstvom, ali prostora za napredak i dalje ima.

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima predstavila je zatim Marijana Ivanek-Martinčić, dekanica VGU u Križevcima stavljajući naglasak na dugu tradiciju toga učilišta.

Sudionici skupa izrazili su zadovoljstvo ovom inicijativom i istaknuli važnost dijaloga između gospodarstvenika, obrazovnih institucija i lokalne uprave te je već dogovoren novi okrugli stol na Sveučilištu Sjever u listopadu ove godine u koji će biti uključeni i studenti.

Galerija