"Dizajneri ⏤ pokretači promjena" na Sveučilištu Sjever

U sklopu Festivala znanosti  s temom "Kultura znanosti", na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, u četvrtak, 13. svibnja s početkom u 16.30 sati održat će se javna prezentacija i razgovor pod nazivom Dizajneri ⏤ pokretači promjena. Cilj programa je prije svega studentima, ali i zainteresiranoj javnosti približiti samoinicirane projekte i alternativne pristupe pri dizajniranju kad su u pitanju teme održivog razvoja, ekologije i uloge dizajnera kao “aktivista” protiv klimatskih promjena.

Program se sastoji od izlaganja samoiniciranih dizajnerskih projekata na temu odnosa dizajna i ekologije, društveno odgovornog dizajna i “uradi sam” kulture, a izlaganja će pratiti i razgovori s autoricama.

Događaj će se održati u organizaciji Odjela za umjetničke studije - studija Medijski dizajn na Sveučilištu Sjever. Samo događanje će se održati u voćnjaku kampusa Sveučilišta Sjever u Koprivnici.

Na događanju sudjeluju diplomirana grafička dizajnerica Dora Bilandžić (Studij dizajna, Zagreb), diplomirana kulturna menadžerica Andrea Šarić (Copenhagen Business School, Copenhagen), diplomirana prvostupnica industrijskog dizajna Anđela Brnas (Studij dizajna, Zagreb) i diplomirana prvostupnica industrijskog dizajna Sara Bonačić (Studij dizajna, Zagreb). Voditelj i moderator programa bit će docent na Medijskom dizajnu na Sveučilištu Sjever, doc.art. Luka Borčić.

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju ovom zanimljivom programu.

Galerija