Sveučilište Sjever domaćin i suorganizator Psihošpancirfesta 2020.

Sveučilišni centar Varaždin

Sveučilište Sjever ponovno je, po peti puta zaredom, domaćin i suorganizator Psihošpancira koji  u našu sredinu dovodi brojne stručnjake iz područja mentalnog zdravlja. Više od 150 psihologa, psihijatara, medicinskih sestara, psihoterapeuta, rehabilitacijskih edukatora, socijalnih pedagoga, logopeda, ali i stručnjaka drugih struka održat će više od sto sati predavanja i radionica koje su  namijenjene stručnom usavršavanju profesionalaca, ali istovremeno i svim zainteresiranim građanima i studentima.

Kako je 2020. godina proglašena godinom sestrinstva i primaljstva, nakon otvorenja  konferencije u petak 14. veljače  pozivamo Vas na Tribinu na kojoj će se uz sudjelovanje strukovnih komora i predstavnika medija razgovarati o tome na koji način mediji utječu na profesionalni identitet pomagačkih profesija.  Program se nastavlja plenarnim predavanjima, a izdvajamo predavanja koja će održati prof.dr.sc. Eduard Klein, doajen  hrvatske psihoanalize  i psihijatrije, prof.dr.sc Danica Železnik i dr.sc. Ljiljana Leskovic i Slovenije, doc.dr.sc. Ljiljana Pintarić Mlinar i prof.dr.sc. Zoran Zoričić, a  novi Studij fizioterapije predstavit će Jasminka Potočnjak i Anica Kuzmić, magistre fizioterapije.

U subotu će uz 70 predavača  plenarna predavanja održati akademkinja Vida Demarin, te primarijus Miroslav Bekavac Bešlin i klinički psiholog Gordan Bošković.

Psihošpancir se održava na Valentinovo pa će tog dana, ali i tijekom cijele subote 15.veljače brojne teme biti vezane za emocije, emocionalnu inteligenciju, utjecaj emocija na naše zdravlje, izbore i ponašanje, a možete mnogo toga naučiti o tome kako se nositi s emocijama koje prate različite životne situacije.

Iz subotnjeg programa izdvajamo teme koje se odnose na palijativnu skrb i brojne teme iz sestrinstva,kliničke i školske psihologije,  a simpozij Psihologija za poduzetn(ik)e  donosi   teme koje se odnose na uspješnije vođenje timova, zaštitu osobnih podataka (GDPR), osiguranje  se od neželjenih poslovnih ishoda, poboljšanje  komunikacijskih vještina, povećanje dobrobiti zaposlenika,  liderstvo i poduzetništvo, mogućnostima da privučete i zadržite kvalitetne zaposlenike.

U ponedjeljak 17. veljače Psihošpancir se nastavlja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu  na kojem će o obiteljima ovisnika govoriti prof.dr.sv. Ante Bagarić, a o tome koliko kulturni obrasci na sjeveru i jugu Hrvatske utječu na alkoholizam Živko Mišević, spec.psihijatar, adiktolog.  Simpozij Psihologija sporta i rekreacije namijenjen  je trenerima, sportašima i svima onima koje interesiraju sportske teme, a u programu sudjeluju poznati sportski psiholozi Amir Zulić i Sandra Sućurević. Odgojitelji i svi koji se bave djecom u ponedjeljak će moći  uživati u temama iz dječje psihologije i psihijatrije te radionicama na kojima mogu poboljšati svoju otpornost u stresnim situacijama ili steći vještine koje im mogu pomoći u njihovom svakodnevnom radu. O trenutnom stanju palijativne skrbi u društvu i zdravstvenom sustavu, govoriti će mr.sc. Renata Bermanec, a o važnosti  volontiranja u palijativi te uključivanju mladih održati će predavanje doc.dr.sc. Marijana Neuberg.

Dolaskom na Psihošpancir iskoristite priliku da od stručnjaka koji imaju bogato profesionalno i životno povećate svoje profesionalne  kompetencije, steknete neko novo iskustvo i naučite nešto o sebi i drugima.

Društvo psihologa Varaždin, organizator Psihošpancira, ovom konferencijom otvara 13. Tjedan psihologije tijekom kojeg će se u Hrvatskoj provoditi brojne aktivnosti kojima psiholozi promoviraju svoju struku i njen doprinos u poboljšanju zdravlja i kvalitete života naših građana.

Psihošpancir 2020. održavat će se od  14.do 17. veljače 2020. godine u Varaždinu i Čakovcu.

Program Psihošpancira 2020. dostupan je OVDJE.