Nj. E. Genka Georgieva, veleposlanica Republike Bugarske, i rektor Tehničkog Sveučilišta Gabrovo prof.dr.sc. Iliya Zhelezarov posjetili Sveučilište Sjever

Nj. E. Genka Georgieva, izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, s izaslanstvom posjetila je u srijedu, 4. svibnja, Sveučilišni centar Koprivnica.

Osim veleposlanice, u posjetu Sveučilištu Sjever bili su i prof. dr.sc. Iliya Zhelezarov, rektor Tehničkog sveučilišta Gabrovo, prof.dr.sc. Plamen Tsankov, prorektor Tehničkog sveučilišta  Gabrovo, te izv. prof. dr.sc. Mirella Tasseva, savjetnica za gospodarstvo i trgovinu, gradonačelnica Gabrova Tanya Hristova, Nevena Mineva,  zamjenica gradonačelnice za obrazovanje, društvenu djelatnost i kulturu, te Galina Vitanova, voditeljica Odjela za protokol i odnose s javnošću.

U pratnji visokog izaslanstva bili su i predstavnici Grada Koprivnice - zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

"Izrazito mi je zadovoljstvo vidjeti što sve Sveučilište Sjever i Grad Koprvinica omogućuju studentima; zaista ne impresivno što sve ste postigli u tako kratkom vremenu. Nadam se da će se situacija na svjetskoj političkoj karti što prije smiriti kako bismo i dalje razvijali dobre odnose između Hrvatske i Bugarske, a svakako i između ova dva naša sveučilišta jer mislim da Sveučilište u Gabrovu i Sveučilište Sjever imaju zaista puno sličnosti i potencijala za suradnju", istaknula je NJ. E. Genka Georgieva, a s njom se složio i prof. dr.sc. Iliya Zhelezarov, rektor Tehničkog sveučilišta Gabrovo, naglasivši kako mu je izuzetno drago da Sveučilište Sjever ima studij računarstva i informatike te da se raduje budućim suradnjama, razmjeni znanja i iskustva.

"Naš studij u Đurđevcu tek je prošle godine krenuo s izvođenjem, a već je razvidan veliki potencijal i mogućnosti suradnje s brojnim instituacijama, pa tako i sa Sveučilištem iz Gabrova koje će nam svojim iskustvom i znanjima svakako biti vrlo koristan partner", istaknuo je doc.dr.sc. Domagoj Frank, pročelnik Odjela za informatiku i računarstvo. Osim njega, izaslanstvo su pozdravili dr.sc. Ivona Čulo, koja je održala kratku prezentaciju Sveučilišta Sjever, i akademska tajnica Ivana Bagarić Peroš.

Ovo svakako nije posljednji posjeti bugarske veleposlanice i predstavnika Sveučilišta iz Gabrova Koprivnici, a dogovorena je suradnja i na znanstvenim konferencijama, gostujućim predavanjima te putem programa ERASMUS+.