Realizirana odlazna mobilnost nastavnika Sveučilišta Sjever na Sveučilište UERJ - Rio de Janeiro State University

U sklopu projekta KA107 s UERJ - Rio de Janeiro State University - ESDI - Escola Superior de Desenho Industrial tijekom ljetnog semestra akademske 2017./2018. godine u nastavnoj odlaznoj mobilnosti boravili su izv.prof.dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, izv.prof.dr.sc. Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica i doc.art. Robert Geček, pročelnika Odjela za multimediju koji su studentima održali predavanja i radionice iz područja grafičkog dizajna i vizualne kulture. Izv.prof.dr.sc. Vusić održao je studentima vrlo zanimljiva predavanja i radionice na temu vizualne psihofizike, izv.prof.dr.sc. Tomiša održao je predavanja i radionice iz brendiranja proizvoda, a doc.art. Geček održao je predavanja i radionice na temu vizualne kulture i negativnog prostora u dizajnu.

Na realiziranoj mobilnosti nastavnici Sveučilišta Sjever razmijenili su vrijedna iskustva s nastavnicima i studentima UERJ-a te su predstavili visokoškolski obrazovni sustav Hrvatske, načine održavanja nastave u području dizajna, kao i druge zanimljive informacije o studentskom i sveučilišnom životu na Sveučilištu Sjever, ali i u Hrvatskoj. Raspravljalo se o novom zajedničkom umjetničkom djelovanju i stvaranju zajedničkih znanstvenih produkcija u srodnim poljima, novim tehnologijama koje dolaze i koje se više ne mogu zanemarivati u edukaciji, a zanimljiva rasprava bila je oko zaštite autorskih prava i intelektualnog vlasništva u polju vizualnih komunikacija.

Osim predavanja i radionica za studente, izv.prof.dr.sc. Tomiša i doc.art. Geček održali su izložbu pod nazivom: „LOGO“ na kojoj su studentima ESDI-a prezentirali svoja djela iz vizualnih komunikacija te time izazvali veliki interes studenata.

Kao jedna od aktivnosti u sklopu ove mobilnost realiziran je i posjet Campusu ESDI-a u Petropolisu kojeg vodi profesor dizajna Freddy van Camp s kojim se raspravljalo o problemima i poboljšanjima u edukaciji specifičnih polja dizajna.

Galerija fotografija u nastavku.