Upiši Sveučilište Sjever i studiraj po suvremenim standardima do najviše akademske titule!

Sveučilište Sjever ustrojeno je kao dinamična organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje, promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Sveučilište Sjever studentima omogućuje priliku za studiranje po suvremenim standardima, do najviše akademske titule. Osim toga, Sveučilište Sjever ima najveći postotak studenata (čak 78%) u deficitarnom STEM području pa su naši studenti nakon što završe studij iznimno traženi. Stopa zaposlenja nakon završenog studija na Sveučilištu Sjever je vrlo velika, a dosadašnji studenti postižu zavidnu karijeru u realnom sektoru. Poslodavci ističu da su oni vrlo poželjni zaposlenici zbog visoke razine stručnosti te širine usvojenih znanja i kompetencija. I što je najvažnije, spremni su na samostalan i kreativan rad u struci.

Što to čini Sveučilište Sjever najbrže rastućim te najperspektivnijim sveučilištem u Republici Hrvatskoj:

STUDENT JE U SREDIŠTU POZORNOSTI

Personalizirani način edukacije, tijekom koje student nije broj, već se svakom studentu pristupa na individualan način, zadovoljavajući njegove osobnosti i preferencije. Na Sveučilištu Sjever profesori usko surađuju sa studentima te nisu samo mentori i nastavnici, nego i prijatelji.

SUVREMENO OPREMLJENI LABORATORIJI

Neovisno o tome koji od 30 studija izabere, svakog studenta očekuju suvremeno opremljeni laboratoriji, stručna praksa u realnom sektoru te brojna stručna predavanja kako bi sve stečeno znanje već tijekom studija mogao upotrijebiti u praksi.

BLISKA SURADNJA S PRIVREDOM

Na Sveučilištu Sjever studenti imaju mogućnost učenja od najboljih jer Sveučilište surađuje s najvećim stručnjacima iz akademskog svijeta i privrede. U svakodnevnom smo kontaktu s njima, surađujemo u brojnim konferencijama, a nerijetko su i gosti predavači, poput primjerice Mate Rimca, Dražena Klarića, Krešimira Macana, Ljube Jurčića, Roberta Knjaza, Davora Brukete, Silvija Tomaševića i mnogih drugih. Aktivna suradnja te osluškivanje realnih potreba gospodarstva u regiji upravo je jedan od ključnih ciljeva i uvjeta razvoja i napretka Sveučilišta i studijskih programa što prepoznaje i privreda; brojni partneri Sveučilišta Sjever - Podravka,  Pik Vrbovec, Carlsberg, Mobillisis, Marker, Upchain,  Dalekovod, Colas, Bomark, Kostwein, NOVA TV, FIVE te mnogi drugi.

MEĐUNARODNO ISKUSTVO

Sveučilište Sjever sudjeluje u velikom broju međunarodnih projekata i inicijativa te s brojnim međunarodnim sveučilištima, a putem programa ERASMUS+ , najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport koji obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, studentima je omogućena mobilnost u svrhu studijskog boravka ili stručne prakse na visokoobrazovnim ustanovama ili organizacijama diljem svijeta.

AKTIVNI STUDENTI SPORTAŠI

Na Sveučilištu Sjever veoma su aktivni studenti sportaši okupljeni u Savez Sportskih Udruga Sveučilišta Sjever. Popularno zvani "SSUSS" djeluje s ciljem promicanja, razvitka, unapređenja i organizacije cjelokupnog sporta na Sveučilištu Sjever. Studenti Sveučilišta Sjever aktivni su i odlični sportaši što dokazuju sudjelovanjem na brojnim domaćim ali i inozemnim studentskim sportskim natjecanjima, ostvarujući zavidne sportske rezultate. Savez Sportskih udruga punopravni je član Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Sveučilište Sjever djeluje u dva sveučilišna centra – Sveučilišnom centru Koprivnica i Sveučilišnom centru Varaždin.

..

SVEUČILIŠNI CENTAR KOPRIVNICA

Prijediplomski studiji:

Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža  

Medijski dizajn 

Komunikologija, mediji i novinarstvo 

Poslovanje i menadžment 

Prehrambena tehnologija  

Logistika i mobilnost 

Računarstvo i informatika*

*Izvodi se na dislociranoj lokaciji Sveučilišta Sjever u Đurđevcu (zgrada poslovnog centra), Trg sv. Jurja 1

 

Diplomski studiji:

Komunikologija, mediji i novinarstvo  

Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša  

Održiva mobilnost i logistički menadžment  

Medijski dizajn

 

Poslijediplomski studiji:

Mediji i komunikacija  

.

SVEUČILIŠNI CENTAR VARAŽDIN

.Prijediplomski studiji:

Geodezija i geomatika

Glazba i mediji 

Elektrotehnika 

Multimedija, oblikovanje i primjena

Proizvodno strojarstvo

Logistika i mobilnost  

Graditeljstvo

Sestrinstvo 

Mehatronika 

Fizioterapija 

 

Diplomski studiji:

Poslovna ekonomija  

Odnosi s javnostima

Multimedija 

Strojarstvo 

Graditeljstvo  

Sestrinstvo - menadžment u sestrinstvu  

Poslijediplomski studiji:

Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment

Poduzetništvo i EU fondovi  

 .

Na sljedećem linku nalazi se popis svih studijskih programa s detaljnim informacijama o svakome od njih:

https://www.unin.hr/popis-studijskih-programa/

Uprava i nastavnici Sveučilišta  Sjever pozivaju sve zainteresirane da se prijave na preddiplomske studije na Sveučilištu Sjever putem stranice:

https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

Prijave za diplomske studije na Sveučilištu Sjever obavljaju se na sljedećoj stranici:

https://diplomski.studij.hr/

Izaberi Sveučilište Sjever i stekni sveučilišnu diplomu!

Znanje je u tvojim rukama! Upiši Sveučilište Sjever - Sveučilište kojem je stalo!

Galerija