Međunarodna konferencija "Hrana i klimatske promjene" okupit će 150 sudionika iz 12 zemalja
Međunarodna konferencija „Hrana i klimatske promjene“ održat će se 16. i 17. listopada 2023. godine na Sveučilištu Sjever. Ovo je druga konferencija u organizaciji Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever, Instituta Ruđer Bošković, Hrvatskog toksikološkog društva te Međunarodnog udruženja za prehranu i sigurnost.
U sklopu Svjetskog dana hrane koji se obilježava diljem svijeta 16. listopada u Sveučilišnom centru Koprivnica će se okupiti 150 sudionika iz 12 zemalja svijeta
koji se bave problematikom utjecaja klimatskih promjena na proizvodnju, preradu i sigurnost hrane. Kako se radi o kompleksnom problemu konferencija je zamišljena kao interdisciplinarna te okuplja znanstvenike iz područja biotehničkih, prirodnih, tehničkih, biomedicinskih i humanističkih znanosti.
Predavači su istaknuti hrvatski znanstvenici s Instituta Ruđer Bošković, Instituta za medicinska istraživanja, Instituta za poljoprivredu i turizam, Hrvatskog veterinarskog instituta, Podravke, Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, Sveučilišta Sjever ali i iz inozemstva sa Sveučilišta Vigo u Španjolskoj, Sveučilišta Sarajevo iz Bosne i Hercegovine, Sveučilišta Basilicata i Nacionalnog vijeća za istraživanje iz Italije, Sveučilišta Shiraz i Sveučilišta Guilan iz Irana, Instituta za molekularno inženjerstvo iz Srbije te Sveučilišta za veterinarske znanosti iz Češke. Službeni jezik konferencije je engleski.
Otvorenje konferencije je 16. listopada u 10 sati u zgradi Prehrambene tehnologije u Sveučilišnom centru Koprivnica, a svi koje zanimaju navedene teme su dobrodošli da u dva dana konferencije saznaju sve važne informacije na temu povezanosti hrane i klimatskih promjena.