Sveučilište Sjever uvijek korak ispred - vrhunske tvrtke na tjednu karijera!

Više od 40 uspješnih tvrtki, mnoštvo panela i radionica na  virtualnom Connect Week UNIN-u  – Tjednu povezivanja studenata i poslodavaca - live prijenos putem službenog Youtube kanala Sveučilišta Sjever!

Na Sveučilištu Sjever će se u periodu od ponedjeljka, 22. do petka, 26. ožujka 2021. godine održati virtualni Tjedan karijera - krovni događaj povezivanja poslodavaca i studenata. U tri različite sesije kroz pet dana održat će se panel rasprave s uspješnim predstavnicima poznatih tvrtki, predstavljanje djelatnosti i rada tvrtki izlagača te radionice za studente. Na Tjednu karijera sudjelovat će više od 40 tvrtki koje će predstaviti svoju djelatnost s primarnim fokusom na mogućnostima za studente Sveučilišta Sjever u vidu stručnih praksi; izrade projektnih zadataka, studentskih stipendija te mogućnosti zapošljavanja. Bit će tu brojne poznate ali i inozemno priznate tvrtke

OMCO, Solvis, CRATIS, Končar- Metalne konstrukcije d.d, Carlsberg, Belupo, LTH Alucast, 3D Porta, Danieli Systec, Podravka, Upchain, 404, Marker, Deutschmann, Work Connect, Mobilisis, FIVE, Pixsell, EKOBIT, Dyvolve, Kosinus, Bakrotisak/Rotoplast, COLAS, TEGRA, Tehnološki park Varaždin, iTCR, E-nergia, Hon-ing, Infodesign, Altpro, Festo, Redox, Centar kompetencija za obnovljive izvore energije (CKOIE), Novamina – Centar inovativnih tehnologija d.o.o., Nova TV, VTV, Alfa Radio ali i značajne zdravstvene ustanove: KBC Zagreb, OB Varaždin, KB Dubrava, Dom za starije Vizjak te ostali.

Na Sveučilištu Sjever trenutno studira više od 4 tisuće studenata, na ukupno 26 studijskih programa na svim razinama, sa stalnom konstantom rasta. Jedan od prioritetnih ciljeva razvoja Sveučilišta Sjever jest što kvalitetnija i aktivnija suradnja s gospodarstvom koja pridonosi izobrazbi kompetentnog stručnog kadra ali je i od izuzetne važnosti za daljnji razvoj studijskih programa. Više od 80% programa u STEM je području, čime je Sveučilište Sjever prepoznato kao jedno od vodećih u navedenom području izobrazbe stručnog kadra. Osim postojećih studijskih programa, a sukladno potrebama tržišta rada, u sljedećoj akademskoj godini Sveučilište Sjever kreće s izvođenjem novih studijskih programa. Kako je upravo suradnja s gospodarstvom ključan segment unapređivanja studijskih programa, upoznavanje studenata; budućih stručnjaka s realnim potrebama na tržištu rada i više je nego potrebno ali i traženo od strane samih studenata. Upravo u tu svrhu, Sveučilište Sjever organizira Tjedan karijera „Connect Week UNIN“.
Tjedan karijera izvrsna je i jedinstvena prilika za umrežavanje studenata i poslodavaca, ali ujedno i značajna prilika za razmjenu iskustava i informacija između Sveučilišta (nastavnika/istraživača) i potreba gospodarstva, što u konačnici pridonosi unaprjeđenju i razvoju studijskih programa, ali i mogućnosti poslodavcima za pronalaskom novih, stručnih kadrova, već u najranijoj fazi razvoja karijere.

Cjelokupni program će se izvoditi virtualno, putem Google Meet platforme, dok će izravan prijenos samog događaja biti na službenom YouTube kanalu Sveučilišta Sjever na sljedećem linku:

 

Radionice za studente - prijava obavezna

Osim panel rasprava i predstavljanja tvrtke za studente će se provoditi online radionice u terminima od 13 do 14 sati pod nazivom "Kako osvojiti poslodavca? Zainteresirani u inbox!" te “Komunikacijsko-prezentacijske tehnike u svakodnevnoj praksi“.

Broj sudionika za radionice je ograničen te su potrebne prijave koje se vrše putem linka za prijavu OVDJE, najkasnije do petka, 19. ožujka 2021. godine. 

Tjedan karijera Sveučilišta Sjever provodi se uz podršku i pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore - krovne kuće domaćeg poduzetništva.

  • Detaljan program i raspored predstavljanja tvrtki nalazi se u privitku.

Tjedan karijera otvoren je za sve studente i alumnije Sveučilišta Sjever, ali i ostale zainteresirane.
Radujemo se Vašem sudjelovanju!

Galerija
Prilozi