Prijavi se za punu stipendiju za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji u Alpbachu u Austriji

Europski Forum Alpbach (EFA) dodjeljuje pune stipendije za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji koja će se održati u Alpbachu u Austriji od 19. kolovoza do 2. rujna.

Četiri su glavne teme konferencije:

  • ekonomska suverenost Europe,
  • sigurnost Europe u multipolarnom svijetu,
  • jačanje demokracije i
  • borba protiv klimatskih promjena i očuvanje okoliša;
  • uz naglasak na tehnologiju i inovacije te snažnu kulturno-umjetničku komponentu programa.

Europski Forum Alpbach je platforma osnovana 1945. godine i okuplja angažirane mlade ljude i vodeće stručnjake iz poslovnog svijeta, politike i međunarodnih odnosa, akademske i znanstvene zajednice te civilnog društva iz cijelog svijeta s ciljem razvoja ideja za osnaživanje i demokratski razvoj Europe.

EFA Fondacija ove godine dodjeljuje oko 400 stipendija za mlade iz cijelog svijeta. Natječaj za stipendije otvoren je od 1. do 31. ožujka, a prijaviti se mogu mladi u dobi od 18 do 30 godina, bez obzira na akademsku disciplinu. Akademsko obrazovanje preduvjet je za prijavu.

Puna stipendija pokriva troškove sudjelovanja u svim dijelovima programa, smještaja (14 noćenja s doručkom), lokalnog prijevoza (autobus, žičara), posjeta lokalnim turističkim atrakcijama i dnevni džeparac u iznosu od 20 eura. Ukupna vrijednost stipendije je 2.000 eura. Stipendija ne pokriva troškove prijevoza (npr. povratna karta vlakom iz Zagreba ~50 eura) i putnog osiguranja (~30 eura).

Više informacija u dokumentima u privitku ili e-mailom na: club.croatia@alpbach.network

Prilozi