Gostujuće predavanje predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza na Odjelu Prehrambene tehnologije
Na Odjelu Prehrambene tehnologije Sveučilišta Sjever u Koprivnici dana 30.03.2023. godine u sklopu kolegija Gastronomija i dijetetika nositeljice Izv.prof.dr.sc. Natalije Uršulin-Trstenjak održano je gostujuće predavanje gosp. Damira Crleni predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza koji je na temelju svog dugogodišnjeg iskustva upoznao studente s organizacijom rada u ugostiteljstvu dajući naglasak na objašnjenja tradicionalnog i modernog pristupa gastronomiji, odabiru namirnica i ponudi. Osvrnuo se i na ugostiteljske objekte sa Michelinovim zvjezdicama i podjelom istih.
Dodatnu zanimljivost predavanju dao je objašnjavajući pripremu i tijek kulinarskih natjecanja u kojima je sudjelovao bezbroj puta po cijelome svijetu pri čemu rezultat nikada nije izostao. Upoznao je studente i sa aktivnostima Županijskih tijela i njegov osobnim angažmanom u stjecanju Varaždinskog klipiča, Varaždinskog bučinog ulja-premium, Ludbreškog hrena i Zagorskog purana kao proizvoda sa zaštitnom oznakom zemljopisnog podrijetla i Zagorskog bagremovog med sa zaštićenom oznakom izvornosti i izdavanju nekoliko monografija sa tradicijskim receptima.