Senzorsko ocjenjivanje vina na Odjelu za prehrambenu tehnologiju

Senzorsko ocjenjivanje vina održano je 22. siječnja 2021. na Odjelu za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom te Društvom kemičara i tehnologa iz Koprivnice. Ocjenjivanjem vina obilježen je i Dan sv. Vinka  - Vincekovo - jer se prema tradiciji na Vincekovo orezani trs obredno "krsti" starim vinom te se preko loze izvjese kobasice koje označavaju želju za dobrim urodom i plodnošću.

Ocjenjivanje vina na Sveučilištu Sjever bilo je provedeno prema uputama Zakona o vinu (NN 32/19), metodom 100 bodova, gdje su uz degustaciju, odnosno ocjenjivanje vina, sudionici dobili tablice uz pomoć kojih su  ocijenili vina.

Muškat žuti, berba 2020., Vinarija CIK je osvojio najviše bodova sa svojim karakterističnim muškatnim aromama prožetim cvjetnim notama.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su poslali svoje uzorke na ocjenjivanje