Na Sveučilištu Sjever osnovana zajednica bivših studenata - UNIN alumni

Na Sveučilištu Sjever osnovana je zajednica bivših studenata UNIN alumni s ciljem međusobnog povezivanja bivših studenata i davanja doprinosa daljnjem razvoju Sveučilišta. Zajednica UNIN alumni obuhvaća više od 14.000 bivših studenata koji su završili prijediplomske, diplomske i poslijediplomske studije, kao i bivše polaznike programa cjeloživotnog obrazovanja.

Predstavljanju inicijative za formiranje zajednice bivših studenata (alumni) nazočili su rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković, prorektori, te brojni bivši studenti, predstavnici studijskih programa Sveučilišta. „Upravo bivši studenti Sveučilišta Sjever 'riznica' su koju posebno želimo čuvati jer i oni su poveznica Sveučilišta s gospodarstvom, ali i smjer kojim Sveučilište Sjever želi ići u budućnosti kroz jačanje povezanosti i suradnje obrazovnog i gospodarskog sektora“, istaknuo je rektor Milković, dodajući kako zajednica ima punu potporu cijelog Sveučilišta i svih njegovih službi.

Kao ključni ciljevi Zajednice istaknuti su: prepoznatljivost Sveučilišta Sjever u poslovnoj i društvenoj zajednici, poticanje i orijentacija prema izvrsnosti i edukacijskim programima koji će se izvoditi kroz Akademiju alumni UNIN, te izgradnja trajne i strukturirane povezanosti (komunikacije) bivših studenata međusobno i sa Sveučilištem. Kvalitetna struktura raznovrsnih studijskih programa osigurava da su studenti Sveučilišta Sjever zapošljivi i kompetitivan kadar visoke razine i širine usvojenih znanja i kompetencija, spremni na samostalan i kreativan rad u struci. Generacije diplomiranih studenata danas su stručnjaci iz raznih područja čije povezivanje pod okriljem Sveučilišta Sjever može dati dodatnu vrijednost razvoju samoga Sveučilišta, no jednako tako značajno doprinijeti ulozi Sveučilišta – stvaranju novog i potrebnog znanja koje oblikuje sadašnje i buduće tržište rada.

Predsjednik UNIN alumni zajednice Matija Kikelj pozvao je sve bivše studente Sveučilišta Sjever da se odazovu i priključe zajednici kao i svim aktivnostima koje će se organizirati u idućem razdoblju pod okriljem UNIN alumni.