Studenti Sveučilišta Sjever na prvom gejmerskom turniru - Superology Student Esports Tournamentu

Studenti Sveučilišta Sjever sudjelovat će na prvom Superology Student Esports Tournamentu – gejmerskom turniru na kojem će se tijekom dva i pol mjeseca sukobiti u sveukupno pet popularnih esport naslova kako bi pronašli najbolji esport fakultetski tim. Studenti će odmjeriti snage za pet naslova - FIFA 21, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League, League of Legends i PUBG: Battlegrounds.

Odmak od sličnih natjecanja prepoznaje se u činjenici da se u svim naslovima natječe isti tim, odnosno šest igrača koji predstavljaju svoj fakultet. Ovim potezom naglasak turnira stavljen je na povezivanje studenata i promociju esporta u regiji naspram profesionalnog nadmetanja u samo jednom naslovu, ističu organizatori.

"Sveučilište Sjever predstavlja vodeću visokoškolsku instituciju u području multimedije i dizajna, 3D računalne grafike, razvoja video igara kao i cjelokupne STEM tehnologije. E-sports trendovi u svijetu su prepoznati i unutar naše institucije, te nam je izuzetna čast biti sudionik prve E-sports sveučilišne lige u Hrvatskoj.“, ističe doc.dr.sc. Andrija Bernik, jedan od inicijatora sudjelovanja Sveučilišta Sjever na ovom turniru. Uz njega, koordinator za ovo natjecanje je predavač Nikola Jozić.
Svakog tjedna natjecanja igra se drugi naslov te svaki donosi bodove koji se tijekom turnira zbrajaju kako bi odredili finalnog pobjednika cijelog turnira. Tim koji će biti proglašen ukupnim pobjednikom turnira svom će fakultetu; sveučilištu osigurati profesionalnu streaming opremu kako bi se dalje popularizirao esport dok će i tjedni pobjednici biti nagrađeni nagradama.
Prvi dan turnira je ovog četvrtka, 7. listopada. Live stream će svakog dana natjecanja početi u 18 sati, a moći će se pratiti na službenim kanalima Superology Student Esports Tournamenta – Twitchu i YouTubeu. Organizator SET-a je tvrtka Good Game Global.
Više o samom turniru možete pogledati OVDJE .

Ako se želiti pridružiti studentima Sjevera koji svakodnevno vježbaju za ovaj turnir, pridružite se grupi Gaming na Sjeveru na Facebooku : www.facebook.com/groups/gamingnasjeveru/ ili na Discordu : https://discord.gg/GfGVtaWr .