Obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke na Sveučilištu Sjever

U mjesecu listopadu obilježava se mjesec borbe protiv raka dojke. U tu je svrhu, kao i prijašnjih godina, Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever organizirao obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke gostujućim predavanjima. Tako će na Sveučilištu Sjever u četvrtak, 21. listopada 2021. od 15 sati gostovati doc.dr.sc. Ivan Milas, v.d. predstojnika Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice te vanjski suradnik Sveučilišta Sjever i predsjednica Udruge žena oboljelih od raka dojke Mammae klub Varaždin, gđa. Marija Hrašćanec koji će održati predavanja o raku dojke, važnosti ranog otkrivanja i liječenja raka dojke te psihosocijalnoj podršci osoba oboljelih od raka dojke.

Glavni cilj javnozdravstvenih manifestacija koje se održavaju tijekom mjeseca listopada je upozoravanje na važnost ranog otkrivanja raka dojke te važnost odlaska na dijagnostičke preglede i obavljanje redovitih samopregleda dojki, što će se obilježiti i na Sveučilištu Sjever. Kao gošća na predavanju pridružit će se i Jasmina Kolarić, mag.med.techn., koja će sa studentima podijeliti vlastita iskustva borbe protiv raka dojke.

Pozivamo sve zainteresirane studente, nastavnike i djelatnike Sveučilišta Sjever da se pridruže obilježavanju mjeseca borbe protiv raka dojke te poslušaju vrijedna predavanja i osobna iskustva.

S obzirom da su ružičasta vrpca i ružičasta boja međunarodni simbol borbe protiv raka dojke, pozivamo sve studente i nastavnike da 21. listopada obuku ružičaste majice i/ili ružičaste vrpce kako bi tom gestom odaslali podršku svim ženama i muškarcima oboljelima od raka dojke.

*Fotografija: https://www.onkologija.hr/listopad-mjesec-borbe-protiv-raka-dojke/