Sveučilište Sjever na sveučilišnom prvenstvu u nogometu

Nogometna ekipa studentica Sveučilišta Sjever nastupila je na sveučilišnom prvenstvu u nogometu - "UniSport prvenstva Hrvatske u nogometu za akademsku 2020./2021. godinu." održanom u Svetom Martinu na Muri krajem lipnja 2021. godine. Nakon grupne faze u konkurenciji studentica, predstavnice Sveučilišta Sjever plasirale su se u polufinale gdje su se susrele s ekipom Sveučilišta u Splitu te nažalost doživjele poraz.

"Ekipa Sveučilišta Sjever na kraju je zauzela četvrto mjesto i svojim je nastupom pokazala da se i ženski nogomet popularizira na Sjeveru, a time je i ispunjen plan uključivanja u nove sportove. Plan je, naime,  jedna ili dvije sportske ženske ekipe u natjecanjima pod okriljem  Hrvatskog akademskog sportskog saveza svake godine",  naglasio je Nedeljko Pavlec, voditelj i koordinator za sport Sveučilišta Sjever.

"Ove godine studentski sport još čeka završnica državnog prvenstva FINALS HR Split 2021. gdje će studenti Sveučilišta Sjever nastupiti u futsalu za  žene, uličnoj košarci 3x3, tenisu, badmintonu, odbojci na pijesku te stolnom tenisu u muškoj i ženskoj konkurenciji. To je još jedan dokaz da Sveučilište Sjever omogućuje sportašima studentima da studiranje i sport mogu i moraju ići zajedno," izjavio je profesor Pavlec.

Galerija