Početak nastave na diplomskom studiju strojarstva u akademskoj godini 2020./2021.

Poštovane studentice i studenti,
nastava na diplomskom studiju strojarstva za studente 1. godine započinje razlikovnim kolegijima prema objavljenom rasporedu od idućeg tjedna. Za studente 2. godine, nastava će započeti u tjednu 12. - 16.10.2020., a raspored nastave bit će objavljen sredinom idućeg tjedna.
U ovoj akademskoj godini, nastava će se odvijati kombiniranjem kontaktnog i online načina izvođenja. Svaki kolegij započeti će kontaktnom nastavom te će nakon određenog broja sati predavanja/seminara/vježbi kontaktno, kolegij nastaviti u online obliku. Nastava se u kontaktnom obliku izvodi u slotovima koji obuhvaćaju 5 nastavnih sati pri čemu je nastavni sat u kontaktnom dijelu skraćen te 5 nastavnih sati traje ukupno 2,5 h (150 min). Nastava na diplomskom studiju će se izvoditi u poslijepodnevnim slotovima 15 - 17'30 i 18 - 20'30 (i prema potrebi subota 8 - 10'30 i 11 - 13'30). Sat nastave u online izvedbi je i dalje u trajanju 45 min. Prisutnost na online nastavi se dokazuje kontinuiranim praćenjem nastave s upaljenom kamerom cijelo vrijeme trajanja predavanja/vježbi/seminara.

Prilikom ulaska u prostorije Sveučilišta Sjever, radi zaštite svih studenata i nastavnika te svih zaposlenika Sveučilišta Sjever, svi su obavezni nositi zaštitnu masku cijelo vrijeme boravka u prostorijama Sveučilišta. Maska se nosi na način da cijelo vrijeme prekriva i nos i usta. Svakom studentu se prilikom ulaska u zgradu Sveučilišta mjeri temperatura koja ne smije biti viša od 37'2 °C. Nakon ulaska u prostor Sveučilišta, studenti će bez zadržavanja po hodnicima otići do prostorije u kojoj prate nastavu te sjesti na označena mjesta. Zadržavanje na hodnicima treba svesti na minimum te se držite svoje grupe u prostoriji u kojoj pratite nastavu, to se posebno odnosi na pauze između slotova predavanja.
Obzirom na specifična vremena od svih nas se očekuje razumijevanje i odgovorno ponašanje, kako prema sebi tako i prema svima oko nas.
Detaljne epidemiološke upute objavljene su na webu Sveučilišta Sjever:
https://www.unin.hr/2020/09/protuepidemijske-mjere-sveucilista-sjever-u-razdoblju-pandemije-bolesti-covid-19/

Sve obavijesti ćete dobivati pravovremeno, preko weba Odjela za strojarstvo ili preko Merlina, a za sve upite su svi nastavnici kao i uvijek na raspolaganju.
Želim svima uspješnu akademsku godinu.
izv.prof.dr.sc. Sanja Šolić, dipl.ing.stroj., pročelnica Odjela za strojarstvo