Svjetski dani zelenih odredišta 2019.

Vodeća globalna konferencija posvećena održivom upravljanju destinacijama ove se godine održava u Zagrebu i Malom Lošinju od 8. do 12. listopada 2019. godine gdje će više od 60 vodećih stručnjaka iz cijelog svijeta predstaviti Zelena rješenja za turističke destinacije.

Ovo trodnevno međunarodno događanje, organizirano uz potporu partnera i suorganizatora, Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Turističke zajednice grada Zagreba i Turističke zajednice Kvarnera u suradnji s hrvatskim Ministarstvom turizma, inicijativa je organizacije Green Destinations, međunarodne zaklade za održivo upravljanje odredištima. Ovogodišnje događanje nudi više od 30 prezentacija i panel-rasprava na temu „Zelena rješenja za turistička odredišta“, kao i predstavljanje top 100 održivih odredišta za 2019.

Albert Salman, Susan Santos de Cardenas, Beatriz Barreal, Hrvoje Carić, Jelka Tepšić, Antoine Delaunay Belleville i brojni drugi podijelit će svoja iskustva u sljedećim temama:

  • Širenje turizma u vremenu i prostoru: upravljanje najpopularnijim odredištima i razvoj novih „zelenih odredišta”
  • Turizam koji podupire lokalne zajednice, kulture i tradicije
  • Turizam koji podupire prirodu i bioraznolikost
  • Marketing za održivo turističko odredište
  • Suočavanje s izazovom emisija ugljika i klimatskih promjena u turizmu, uključujući održivu mobilnost
  • Gospodarenje vodom i otpadom i smanjenje upotrebe plastike

Više informacija o samoj konferenciji i prijavama nalazi se u nastavku https://greendestinations.org/events/ggdd19/ te u privitku.

Prilozi