Izložba Borisa Ljubičića „Jednina množine: Simbol, znak, logo, brend“ u Varaždinu

U prostoru Galerijskog Centra Varaždin, u utorak 15. svibnja u 19.30 otvara se izložba dizajnera vizualnih komunikacija Borisa Ljubičića pod nazivom „JEDNINA MNOŽINE – SIMBOL, ZNAK, LOGO, BREND“, koju zajednički organiziraju Udruga MOP Sveučilišta Sjever, Hrvatsko dizajnersko društvo, Galerijski centar Varaždin i Gradski muzej Varaždin.

Izložba je izvorno producirana u sklopu programske linije HDD galerije Dizajniranje povijesti – historizacija dizajna te je inicijalno održana u HDD-u siječnju i veljači ove godine, nakon čega je gostovala u Puli i Splitu. Kustos izložbe je Marko Golub. Ova izložba treća je po redu Ljubičićeva samostalna izložba u HDD galeriji od 2011. godine, pri čemu su sve tri inicirane od samog autora i fokusirane na različite dijelove njegovog opusa koji do danas obuhvaća već više od četiri desetljeća.

Prije same izložbe, u Multimedijalnoj dvorani Palače Herzer, u utorak 15. svibnja u 18 sati održat će se javno predavanje na temu: "Dizajn koji trebam"  gosta Borisa Ljubičića, a koje su također organizatori Udruga MOP Sveučilišta Sjever, Hrvatsko dizajnersko društvo, Galerijski centar Varaždin i Gradski muzej Varaždin.

Navedeni događaj je pretprogram 7. MOP Špancirfesta, a u suorganizaciji HDD-a i Galerijskog centra Varaždin.

Detalji o samom autoru i izložbi nalaze se u privitku.

Prilozi