Studenti Odjela za novinarstvo održat će radionicu povodom Dana medijske pismenosti

Povodom Dana medijske pismenosti koji se ove godine održava od 19. do 21. travnja, ali i tijekom cijele druge polovice travnja pa i početkom svibnja, studenti Odjela za novinarstvo Sveučilišta Sjever pod mentorstvom doc. dr. sc. Lidije Dujić održat će radionicu za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom "Lovci na lažne vijesti". Radionica će se održati u Sveučilišnom centru Koprivnica, u četvrtak, 19. travnja od 16:30-18:00 sati.

Svi zainteresirani učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola prijaviti se mogu profesorici Lidiji Dujić i kolegici Antoniji Mandić na mail: ldujic@unin.hr i amandic@unin.hr.

Kao i svake godine, Odjel za novinarstvo Sveučilišta Sjever kontinuirano održava suradnju s učenicima i nastavnicima koprivničkih osnovnih i srednjih škola posebno osmišljenim sadržajima kao što su Medijska čitaonica, novinarske radionice za Dan otvorenih vrata Sveučilišta Sjever, tematske tribine i okrugli stolovi te mentoriranje učenika za redovite godišnje debate u Gradskoj vijećnici.

Povodom Dana medijske pismenosti, koji organiziraju Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u suradnji s brojnim partnerima i medijskim kućama, odvijat će se brojne aktivnosti i događanja kojima je cilj informirati i educirati djecu, roditelje, nastavnike i odgojitelje o toj važnoj temi i vještini.

Vidimo se na radionici!