Dan otvorenih vrata i besplatno učlanjenje u gradsku knjižnicu u Koprivnici

kolo_srece

U subotu 5. studenog, u povodu Dana grada Koprivnice (4. 11.) i Dana hrvatskih knjižnica (11. 11.) u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se već tradicionalna akcija Dan otvorenih vrata od 8.00 do 13.00 sati.  Cilj je ove akcije upoznati djecu, mlade i odrasle, prije svega one koji još nisu članovi knjižnice, s knjižničnim uslugama, zbirkama i prostorom. Taj dan provode se sljedeći programi:

- učlanjujemo vas besplatno u knjižnicu (za učlanjivanje ponesite osobnu iskaznicu)

- vratite knjige bez zakasnine (za zaboravljive korisnike)

- (ras)prodaja otpisanih knjiga (na štandovima ispred knjižnice, a u slučaju lošeg vremena u veži Knjižnice od 9.00 do 12.30 sati)

- nagradna igra u Odjelu za odrasle

- sakupljanje donacija, ovaj puta za Playstation u Dječjem odjelu

Međutim, ove godine uvode se i neke novosti u Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“. Prije svega, Goethe institut Hrvatska promovira novu multimedijalnu zbirku na njemačkom jeziku pod nazivom „Goethe“ u koprivničkoj Knjižnici. Za tu svrhu priprema na štandovima pred zgradom knjižnice „Kolo sreće“, koje će svi zainteresirani građani  moći „zavrtjeti“ i osvojiti atraktivne nagrade nakon što se prošeću po knjižnici i odgovore na izvučene pitalice. Sve sudionike očekuju ne samo nagrade, nego i zabava u potrazi za knjižničnim atrakcijama!

Novost je i u vođenim turama u 10.00 sati i 11.00 sati, ovaj puta ne od „podruma do tavana“ knjižnične zgrade, nego pod nazivom „Idemo u novu knjižnicu!“ Naime, ide se do lokacije buduće, nove knjižnične zgrade „s one strane parka“, kod župne crkve sv. Nikole i to  pod stručnim vodstvom povjesničara i sveučilišnog profesora Hrvoja Petrića, povjesničara umjetnosti i arheologa Marijana Špoljara, arhitekta Antonia Grgića i ravnatlejice knjižnice Dijane Sabolović-Krajina.  Sve zainteresirane za razgovor o urbanističkoj, arhitektonskoj i kulturnoj budućnosti grada Koprivnice oni će povesti kroz park i na „licu mjesta“ otvoriti teme o tome zašto buduća, nova zgrada knjižnice baš na toj lokaciji, kakva je veza s novim muzejom, muzejskim trgom te razvojem našeg grada. Okupljalište za sve koji žele sudjelovati na ovoj „turi“ i saznati nešto novo, na drugačiji način i iz drugačije perspektive o našem gradu, mogu doći u Odjel za odrasle, gdje je okupljalište s kojega kreće prva tura u 10 sati, a iduća u 11 sati.