Novi ugovori o suradnji za novu akademsku godinu

Sveučilište Sjever i ovu akademsku godinu započinje nizom ugovora o suradnji s različitim visokoškolskim institucijama iz Hrvatske i inozemstva.

Erasmus bilateralni ugovori koji se počinju primjenjivati od ove akademske godine potpisani su sa Sveučilištem Kralja Juana Carlosa (University Rey Juan Carlos) iz Madrida, Španjolska; Državnom školom za visoko obrazovanje iz Chelma i Sveučilištem za informacijsku tehnologiju i menadžment iz Rzeszowa iz Poljske; Fakultetom prometa i logistike Sveučilišta u Istanbulu, Sveučilištem iz Aksaraya i Sveučilištem iz Karabüka svi iz Turske; Visokom školom za zdravstvene vede iz Slovenj Gradeca iz Slovenije te Sveučilištem u Pečuhu iz Mađarske.

Cilj bilateralnih Erasmus ugovora je poboljšanje vještina i zapošljivosti te modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja mladih, a sam program usmjeren je na potporu transnacionalnim partnerstvima među ustanovama i organizacijama u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih kako bi se potaknula suradnja i povezala područja obrazovanja i rada te tako pokušale smanjiti razlike u vještinama studenata i nastavnika diljem Europe.

Sveučilište Sjever potpisalo je i niz bilateralnih ugovora o suradnji. Ugovori su potpisani sa Sveučilištem u Mostaru, s Panevropskim  Univerzitetom „Apeiron“ Banja Luka, obje iz Bosne i Hercegovine, kao i s Megatrend Univerzitetom iz Beograda iz Srbije.

Svi potpisani ugovori omogućit će razmjenu znanja i iskustava, suradnju na različitim projektima i razmjenu studenata i nastavnog osoblja između Sveučilišta Sjever i spomenutih institucija.

Galerija