Prijavi se na Digitalni inovacijski inkubator i razvijaj kreativnost i inovativna rješenja

Digitalni inovacijski inkubator pruža platformu za razvoj inovativnih projekata i poticanje kreativnog rješavanja problema među studentima. Projekt je tijekom proteklih godina bilježio značajan uspjeh, uključujući sudjelovanje više od 6.500 mladih koji su razvili preko 600 inovativnih projekata, a najbolji su nagrađeni s više od 70.000 €.

Ove godine Inkubator se proširio i na međunarodnu razinu, uključujući studente iz različitih europskih zemalja, a čime se nastoji pružiti studentima mogućnost povezivanja s pojedincima različitih pozadina i perspektiva te ih potaknuti na aktivnu razmjenu ideja i internacionalnih dijaloga u digitalnom okruženju.

Inkubator kuplja izuzetne studente s različitih fakulteta i sveučilišta te ih povezuje s vodećim regionalnim kompanijama i liderima kao i najboljim profesorima iz Hrvatske i svijeta (članovima Akademskog vijeća Instituta za inovacije – profesora s Harvarda, Stanforda, Bocconija, ETH-a, CAAS-a, Dukea, EFZG-a, EFST-a, i dr.) s ciljem iznalaženja primjenjivih inovativnih rješenja za izazove s kojima se suočavaju kompanije, tržišta i industrije.

Projektom je cilj izgraditi community izuzetnih pojedinaca koji žele razvijati vlastite potencijale i biti prepoznati kao talenti, lideri i eksperti budućnosti. Kroz strukturirani proces i program projekta razvijat će se ključna znanja, vještine i kompetencije važne za razvoj inovacijskih projekata koji stvaraju vrijednost.

Jedan od ciljeva je i oticanje interdisciplinarnosti i uključivanje studenata različitih znanstvenih područja i disciplina. S obzirom da će se u okviru inkubatora obrađivati različite industrije i problematike, studenti različitih usmjerenja i interesa imat će prilike doprinijeti razvoju inovacija koje će oblikovati budućnost odabrane industrije.

Studenti se mogu prijaviti samostalno ili u timovima sve do 31. ožujka. Sve što je potrebno napraviti je ispuniti online obrazac, a sve detalje možete pronaći na web stranici