Poziv na informativni dan - Mentorstvo u projektima MSCA Postdoktorskih stipendija

Agencija za mobilnost i programe EU, s ciljem informiranja i motiviranja budućih mentora, organizira online informativni dan Mentorstvo u projektima MSCA Poslijedoktorskih stipendija koji će se održati u petak 24. ožujka 2023. godine, od 10:00 do 13:30 sati putem Zoom platforme.

Program informativnog dana nalazi se u privitku ove obavijesti.

 Cilj informativnog dana je predstaviti ulogu mentora kroz cijeli ciklus Poslijedoktorskih stipendija, od uloge mentora i istraživačkog tima u postupku pisanja projektnog prijedloga, do prijave te njihove provedbe. Također će biti predstavljen i primjer dobre prakse, dr. sc. Jelene Godrijan s Instituta Ruđer Bošković kao i MSCA Smjernice za mentorstvo, obveze i prava istraživača i mentora tijekom provede projekta, EURAXESS alati za razvoj karijere te ostale mogućnosti povezivanja mentora s potencijalnim dolaznim istraživačima. Na kraju, sudionici će se upoznati s mogućnosti financiranja aktivnosti umrežavanja i pripreme projekta putem mjera za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Informativni dan prvenstveno je namijenjen znanstvenim suradnicima na hrvatskim znanstvenim organizacijama (javnim i privatnim), MSCA alumni iskusnim znanstvenicima, znanstvenicima koji su nastavili svoju karijeru u Hrvatskoj putem programa Znanstvenik povratnik, a koji razmišljaju o ugošćavanju poslijedoktoranada (mladih znanstvenih suradnika) u svojim istraživačkim timovima.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice (pod događanje potrebno je odabrati Informativni dan Mentorstvo u projektima MSCA Poslijedoktorskih stipendija).

Prijave su otvorene do 21. ožujka 2023. godine. Poveznica na Zoom platformu sudionicima će biti dostavljena naknadno, nakon zatvaranja registracija.

Molimo vas da ovu informaciju proslijedite svima za koje smatrate da bi bili zainteresirani sudjelovati na informativnom danu. U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, slobodno se obratite na e-mail adresu: sandra.vidovic@mobilnost.hr.

Prilozi