Radionica „Stres i mentalno zdravlje studenata“

Pridružite nam se na radionici  „Stres i mentalno zdravlje studenata“ koja će se održati u utorak 21. veljače od 12:00-13:30 sati, online putem Zoom platforme. Voditeljica radionice biti će Jelena Ivelić, Gestalt psihoterapeutkinja, suradnica u Odjelu za razvoj karijera (alumni), potporu studentima i cjeloživotno učenje Sveučilišta Sjever.

Ako ste poput većine studenata, velike su šanse da s vremena na vrijeme doživite stres povezan sa studijem. Stres nije uvijek loša stvar. Dakako, to je neophodno i zdravo, ali samo na prihvatljivim razinama. Stres nas tjera da ostanemo na pravom putu s učenjem i školskim radom te nas drži motiviranima. Ali kada nas stres, briga i tjeskoba počnu svladavati, teže nam je usredotočiti se i nositi se sa svakodnevnim obavezama.

Nacionalna istraživanja studenata više puta su otkrila kako su izazovi emocionalnog zdravlja kao što su stres, tjeskoba, spavanje i depresija vodeće prepreke akademskom uspjehu. I dok skačemo od zadatka do zadatka u nastojanju da stvari obavimo brzo, ovaj pristup često znači da zapravo ništa ne završavamo ili ne nalazimo fokus koji nam je potreban da bismo bili učinkoviti. Drugim riječima, samo se vrtimo u krug i stvaramo još više stresa.

Na predavanju ćete saznati nešto više o mehanizmima nastanka stresa, utjecaju stresa na zdravlje, pozitivnom i adaptivnom stresu te različitim mehanizmima rješavanja stresa u današnjem vremenu. Važno je naučiti kako se osnažiti i ojačati svoje vještine nošenja sa stresom i stresnim životnim situacijama.

Na radionicu se možete prijaviti putem poveznice: https://forms.gle/JraxtmFHfBd7yF9QA, a pitanja uputiti na e-mail adresu: tanja.sipek@unin.hr

Radujemo se vašem sudjelovanju!