Studenti MOP-a obavili terensku nastavu

Studenti odjela Multimedija, oblikovanje i primjena (Sveučilišni centar Varaždin) u sklopu kolegija Tiskarske tehnike (I semestar) uspješno su obavili terensku nastavu, odnosno posjete tiskarama.

Posjete za studente su organizirane u tiskari Zagreb, Denoni i GZH-a gdje su ih vodili doc. dr. sc. Marko Morić te stručni suradnik Anja Zorko i predavač Nikolina Bolčević Horvat.

Podršku u organizaciji posjeta je pružio i Studentski zbor koji je financijski pomogao prijevoz studenata u spomenute tvrtke te im se na ovoj suradnji zahvaljujemo.

Odabrane su tiskare koje see bave različitim poslovima upravo za to kako bi studenti vidjeli širok spektar proizvoda koji se rade te način na koji se ti gotovi proizvodi dobivaju u proizvodnom procesu. Tako su imali priliku vidjeti proizvodne procese časopisa, novina, knjiga, revija, plakata te ostalih proizvoda marketinško reklamnih kampanja. U svakoj tiskari studentima su procese i kompletan proizvodni proces nastajanja gotovog proizvoda objašnjavali iskusni stručnjaci u polju grafičke tehnologije te se i njima ovim putem još jednom zahvaljujemo.

Studenti su pokazali interes za ovakav tip terenske nastave te se nadamo da ćemo i u budućnosti organizirati posjete našim ozbiljnim tvrtkama te da ćemo imati podršku i dalje od strane kako Sveučilišta tako i Studentskog zbora uz naravno dobrodošlicu tvrtki.

Fotografije: Anja Zorko, Korina Spevec