Gostujuće predavanje Sanela Volarića na Odjelu za ekonomiju

Sanel Volarić održat će u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine, s početkom u 17 sati gostujuće predavanje na temu "Trendovi u industriji osiguranja i insurtech" na izbornom kolegiju Fintech - osnove za financije na diplomskom sveučilišnom studiju Poslovne ekonomije. Predavanje će se održati u dvorani unin1-1 u Sveučilišnom centru Varaždin. 

Sanel Volarić je predsjednik Uprave Groupama osiguranja zadužen za prodaju, marketing, štete, IT i niz korporativnih funkcija. Stručnjak je s bogatim upravljačkim iskustvom kojeg je stjecao u vodećim domaćim i međunarodnim financijskim institucijama. Rođen je u Mostaru 1972. gdje je završio srednju elektrotehničku školu. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu stekao je zvanje diplomiranog inženjera industrijske elektronike te magistra računalnih znanosti. Završio je znanstveni studij MBA na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.
Autor je više znanstvenih i stručnih radova te predavač na visokoškolskim ustanovama iz područja poslovnog upravljanja, informacijskih tehnologija i digitalne transformacije. Stekao je i niz certifikata iz područja upravljanja projektima i proizvodima. U Allianz grupi, gdje je 2001. godine došao iz PBZ Banke, proveo je značajan dio karijere - gotovo 13 godina - na različitim rukovodećim pozicijama u Hrvatskoj i regionalnom centru u Münchenu. Nakon toga, tri godine je na mjestu predsjednika uprave Croatia osiguranja predvodio uspješnu temeljitu transformaciju poslovanja u zahtjevnom periodu nakon privatizacije društva. Kroz četiri godine privatnog poduzetništva, kao vlasnik i direktor društva za poslovno savjetovanje, surađivao je s nizom vodećih domaćih i stranih financijskih institucija na projektima planiranja i provedbe inicijativa usmjerenih ka digitalnoj transformaciji poslovanja i razvoju proizvoda.