Gostujuće predavanje na Odjelu Prehrambene tehnologije
Na Odjelu prehrambene tehnologije iz kolegija Gastronomija i dijetetika, nositeljice izv.prof.dr.sc. Natalije Uršulin-Trstenjak, održano je predavanje gostujućeg predavača: Damira Crleni, predsjednika hrvatskog kulinarskog saveza i višestruko nagrađivanog hrvatskog kuhara koji je ujedno i autor niza knjiga i monografija recepata.
Upoznavši studente sa samom profesijom od bazične edukacije, pa kroz cijelo životno učenje i usavršavanje naglasak stavlja na veliku predanost radu i trudu. Predočio je studentima organizaciju poslova u kuhinji (bečki i francuski model) i što znači organizirati domjenak za 500 ljudi van objekta pripreme hrane uz poštivanje svih zakonskih zahtjeva. Osvrnu se i na prisutnost tradicionalne kuhinje u ponudi ugostiteljstva u poveznici sa turizmom i gastronomijom što predstavlja hrvatske namirnice i jela hrvatske kulinarske baštine.
Studenti su se upoznali sa novim trendovima na gastronomskoj sceni kao i što zahtijevaju uvjeti stjecanja Michelinove zvjezdice. Isto tako gosp. Crleni je istaknuo koje su odlike kvalitete ugostiteljske usluge i ponude prisutne u ponudi, gdje na prvom mjestu je vrhunska kvaliteta, iznimna originalnost i kulinarska vještina, koja nije moguća bez kvalitetnih namirnica koje pripremaju prehrambeni tehnolozi.
Posebnu važnost dao je i na suradnju kuharskog saveza, kuharske akademije sa prehrambenom industrijom i prehrambenim tehnolozima u kreiranju novih prehrambenih proizvoda i tako time upoznao studente sa još jednom od mogućnosti lepeze poslova prehrambenog tehnologa.
Na kraju je pozvao studente da dođu na manifestaciju kulinarske struke u Hrvatskoj "Dani hrvatskog kulinarstva" koji će se održat od 04.-08. travnja 2022. u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.