Kanadski veleposlanik posjetio Sveučilišni centar Koprivnica

Nj. E. Alan Bowman, veleposlanik Kanade, tijekom svog službenog posjeta Koprivnici, posjetio je u ponedjeljak, 7. veljače, Sveučilišni centar Koprivnica Sveučilišta Sjever. Osim veleposlanika, Sveučilište Sjever posjetili su i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te Synthia Dodig, savjetnica za trgovinu u kanadskom veleposlanstvu.

Tijekom sastanka s prorektorom Sveučilišnog centra Koprivnica prof.dr.sc. Marijem Tomišom, izv.prof.dr.sc. Gordanom Tkalec, pročelnicom Odjela komunikologije, medija i novinarstva, doc.dr.sc. Domagojem Frankom, pročelnikom Odjela za računarstvo i informatiku Sveučilišta Sjever te dr.sc. Ivonom Čulo s Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo detektirani su veliki potencijali suradnje Sveučilišta Sjever i kanadskih sveučilišta, posebice na području medija.

Iznimno mi je drago što je Sveučilište Sjever prepoznato kao sveučilište velikog potencijala za međunarodnu suradnju, posebice na STEM području i području medija. Veleposlanik je izrazio oduševljenje našim studijem Komunikologije, medija i novinarstva jer je i sam studirao medije te je dogovoreno gostujuće predavanje za proljeće, što je samo početni korak dugoročne suradnje između našeg  i kanadskih sveučilišta“, istaknuo je prorektor prof.dr.sc. Mario Tomiša.

Nakon vrlo inspirativnog sastanka kanadski veleposlanik obišao je prostorije i laboratorije Sveučilišta Sjever te Enter Koprivnica - Poduzetnički inkubator.

Galerija