Prijave za LUMEN Development i LUMEN Engineering su otvorene!

Prošlog petka, 14. siječnja 2022., u prostorima Studentskog Centra u Zagrebu otvorena je LUMEN platforma! Studentska udruga eSTUDENT jedan od svojih najvećih projekata otvorila je panel raspravama s partnerima projekta koji će narednih mjeseci pratiti i podupirati ovo, već itekako prepoznato, studentsko natjecanje. Okupljeni zainteresirani studenti uživali su u panelima koji se prenosio i putem live streama na Facebook stranici eSTUDENTa za sve one koji nisu mogli prisustvovati.

Tijekom cijelog petka predstavljala su se četiri natjecanja koja zajednički čine LUMEN platformu, a zapravo i najveće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj, ali i šire! To su natjecanja s područja poslovanja, analize podataka, programiranja i elektrotehnike na kojima je prošle godine sudjelovalo više stotina studenata. Natjecanja su poznatija kao LUMEN Business, LUMEN Data science, LUMEN Development i LUMEN Engineering.

LUMEN Engineering, edukativno studentsko natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i jedino takvo natjecanje u Republici Hrvatskoj čiji je cilj da potakne studente na samostalno razvijanje kreativnih rješenja koje treba implementirati u vidu elektroničkog uređaja ili sustava, i LUMEN Development, najveće i jedino takvo natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija u kojem studenti trebaju pokazati svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine, svoje su prijave otvorili 14. siječnja. 26. siječnja prijave će otvoriti LUMEN Data science, a dva dana nakon, 28. siječnja to će učiniti i LUMEN Business!

Prošlogodišnji LUMEN pobjednik Dino Jerković svim studentima koji se premišljaju poručuje:

“Gledajući svoju situaciju, projekt koji smo prijavili za LUMEN Development zove se Spiritus, radi se o aplikaciji i za nju smo dobili investiciju od 50 tisuća eura i evo trenutno imamo vlastitu tvrtku. Nadamo se da će uskoro doći i ljepše priče vezane uz Spiritus, ali više-manje to je dokaz da tako kroz jedan mali projekt i mali izazov kasnije možete napraviti nešto što može biti poznato u hrvatskom pogledu, a onda čak i šire.”

Tomislav Perkac, student FER-a, kaže:

“Ove godine planiram se prijaviti i sudjelovati na LUMEN Data scienceu prvenstveno jer mi je to buduća struka, a i čini mi se kao dobra prilika za sudjelovati na projektima koji su izvan fakulteta.”

Ovako kvalitetan i raznolik LUMEN ne bi bio moguć bez niza partnera s raznih područja koji iz godine u godinu prate i podržavaju proaktivne studente koji će za nekoliko godina vjerojatno postati njihovi kolege u struci.

O kakvim se prilikama za studente/ice radi govori Marta Vrkić, menadžerica ljudskih potencijala u tvrtki PLIVA:

“S obzirom na to da smo velika firma, u potrazi smo za raznolikom vrstom ljudi. Kao farmaceutska kompanija, najviše se fokusiramo na struke kao što su farmacija, kemija i kemijsko inženjerstvo, ali zapošljavamo i ljude s područja ekonomije. Nadamo se da će ovogodišnji case privući studente iz IT područja, digitalizacije i nove tehnologije, tako da uvijek tražimo raznoliku vrstu ljudi, ovisno o otvorenim pozicijama.”

Katja Matić, voditeljica ljudskih resursa iz Njuškala napominje:

“Na ovakvu vrstu natjecanja dolaze studenti raznih fakulteta, od Ekonomije do FER-a, tako da smo otvoreni za sve jer unutar poduzeća imamo mnogo odjela. Studenti koji se zaposle u korisničkoj podršci vrlo dobro nauče našu cjelokupnu platformu i nerijetko se dogodi da se upravo oni plasiraju na veće pozicije poput prodaje, razvoja proizvoda i sl., stoga su mogućnosti neograničene po tom pitanju.”

Sudjelovanjem na LUMEN natjecanjima, studenti i studentice dobit će uvid u realne izazove iz prakse i vjerojatno njihove buduće struke, certifikat o sudjelovanju koji se dobiva na kraju natjecanja, ali i niz prilika za razgovor i konzultacije s mentorima na mnogim predavanjima i radionicama uz primamljive novčane nagrade za najbolje od njih!
Prijavi se na ovogodišnja natjecanja, a više informacija o samim natjecanjima, Udruzi i projektima pronađi na našoj web stranici ili društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn. Prijavi se na newsletter ako želiš biti u toku sa svim događanjima koje ti sprema eSTUDENT!