Održan radni sastanak predstavnika Sveučilišta Sjever i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva

U prostorima Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, u petak, 26. studenog 2021. godine održan je radni sastanak predstavnika Sveučilišta Sjever i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Na radnom sastanku sudjelovali su prof.dr.sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever i g. Bernard Gršić, državni tajnik.

Sastanku je nazočio i doc.dr.sc. Petar Mišević, prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta Sjever, na čiju je inicijativu sastanak i održan, prvenstveno s ciljem poticanja i razvoja suradnje između ovih dviju ustanova, a s naglaskom na razvoju budućih zajedničkih projekata.

Na sastanku je sudjelovao i dr.sc. Zvonimir Savić, savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske za ekonomska pitanja te koordinator za Nacionalni plan oporavka i otpornosti koji je tom prilikom predstavio mogućnosti sudjelovanja visokih učilišta; konkretno Sveučilišta Sjever na novim natječajima koji će biti raspisani tijekom 2022. godine a koji su prije svega vezani uz financiranje obrazovanja i znanosti.

Osim definiranja daljnjih aktivnosti i suradnje, dogovoreno je i formalno potpisivanje Sporazuma o suradnji između Sveučilišta Sjever i Ureda za razvoj digitalnog društva.