Interaktivno predavanje o sigurnosnom ponašanju u prometu, u sklopu HAK-ovog projekta "KLIK – sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja u prometu“

Želeći potaknuti svijest građana na to da su sigurnosni pojasevi najznačajniji dio  sigurnosne opreme za zaštitu putnika u vozilu, HAK je kreirao preventivno-edukativni program „KLIK – sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja u prometu“. Namjena projekta „KLIK“ je stjecanje kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja ili prevoženja vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.

Stručnjaci Ureda sigurnosti cestovnog prometa će 9. ožujka 2020. godine, u 11 sati na Sveučilištu Sjever, UNIN1 u dvorani 22, kroz interaktivno predavanje objasniti studentima svrsishodnost korištenja sigurnosnog pojasa u prometu. Kroz životne primjere i priče obrazložiti kako vezanje pojasa u vozilu nije samo zakonska obveza vozača i putnika, nego i element opće i osobne kulture. Nakon predavanja instruktor HAK-a i demonstratori će studentima prezentirati efekte prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima na simulatorima prevrtanja i sudara.

Ova akcija se provodi u okviru UN-ovog Desetljeća sigurnosti cestovnog prometa 2011.-2020. te Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. - 2020., s ciljem poticanja studenata na ozbiljnost njihova ponašanja u prometu te produbljivanja njihova shvaćanja o sigurnosti upravljanja motornim vozilima.

Više informacija možete saznati ovdje.

Galerija