Gostujuće predavanje prof. dr. sc. Gvozdena Flega „Znanje i 4. industrijska revolucija“

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin 18. siječnja 2020. godine gostovao je prof. dr. sc. Gvozden Flego, koji je u sklopu kolegija Upravljanje znanjem na poslijediplomskom specijalističkom studiju Poduzetništvo i EU fondovi održao predavanje na temu „Znanje i 4. industrijska revolucija“.

Prof. dr. sc. Gvozden Flego rođen je 1946. godine u Zagrebu, a doktorirao je filozofiju 1983. godine. Boravio na nekoliko stručnih usavršavanja u inozemstvu te je bio Humboldtov stipendist (1978.-1979. godine). Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske (siječanj 2008. - prosinac 2012. godine) i ministar znanosti i tehnologije (srpanj 2002. - prosinac 2003. godine), redoviti profesor socijalne filozofije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Hrvatskoga filozofskog društva (1984. - 1986. godine).

Autor je više od 80 publikacija, većinom na hrvatskom, neke na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku i održao je brojna izlaganja na filozofskim konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i na stručnim i političkim skupovima u Albaniji, Austriji, Francuskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Crnoj Gori, Norveškoj, Portugalu, Srbiji, Sloveniji, Švicarskoj, Turskoj, SAD-u.