Novi doktorandi stižu na Sveučilište Sjever: otvoren je Natječaj za upis na doktorski studij Mediji i komunikacija

KOPRIVNICA, 5. rujna 2019Sveučilište Sjever otvara natječaj za 15 novih doktoranada na Poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju Mediji i komunikacija koji se održava u Sveučilišnom centru Koprivnica. To će biti druga generacija doktoranada ovoga studija za koji je već pri prvom upisu vladao izniman interes,
kao uostalom i za sve studije ovog mladog sveučilišta.

Istraživanja u području medija i komunikacije, potpomognuta napretkom informacijskih tehnologija, razvijaju se iznimnom brzinom kako u teorijskom, tako i u metodološkom smislu. Ove promijene izravno utječu ne samo na inovacije koje zahvaćaju znanstveno-istraživački kontekst, nego potenciraju različitost društvenih i kulturnih procesa na globalnoj razini. Doktorski studij na Sveučilištu Sjever, utemeljen na suvremenim tijekovima u promišljanju informacijsko-komunikacijskih znanosti, usmjeren je prema obrazovanju istraživača na način da ispunjavaju zahtjeve tržišta rada te pridonose stvaranju novih i relevantnih znanja koje će moći primjenjivati u profesionalnom okruženju.

  • U nastojanju da se studijski program Poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Mediji i komunikacija što je moguće više približi suvremenim tijekovima doktorske izobrazbe u europskom istraživačkom prostoru, u program se nastojalo implementirati sljedeće važne elemente: unapređivanje znanja kroz izvorno istraživanje; naglasak uloge mentorstva; inzistiranje na transformaciji doktoranada u aktivnu, kritičnu masu; naglasak na interdisciplinarnosti; povećanje mobilnosti, i sl. – ističe voditeljica doktorskog studija prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo, v.d. pročelnica Odsjeka za medije i komunikaciju; dodajući kako su nastavnici i nositelji kolegija na ovom studiju redom cijenjeni znanstvenici s područja medija i komunikacija, a predviđaju se i gostujuća predavanja inozemnih znanstvenika.

Studij je organiziran u četiri modula unutar kojih su doktorandima ponuđeni obavezni i izborni elementi pa je osobiti naglasak na samostalnom kreiranju studija i osobnom planu razvoja kandidata. Faza podučavanja i istraživačka faza odvijaju se paralelno, što znači da je istraživanje zastupljeno od samog početka studiranja.

O NATJEČAJU:

Upisna kvota: 15 studenata

Cijena studiranja po semestru: 7.500,00 kn

Trajanje studija: šest semestara

Link na natječaj (način prijave i uvjeti za upis): https://www.unin.hr/2019/09/natjecaj-za-upis-na-poslijediplomski-sveucilisni-doktorski-studij-mediji-i-komunikacija-u-ak-god-2019-2020/

Korisne informacije na: https://medcom.unin.hr