Sveučilište Sjever predstavnik Hrvatske na međunarodnom projektu „Matera European Photography/Vision from Europe“

Doc.art. dr.sc. Mario Periša, pročelnik Odsjeka za medijski dizajn i studentica druge godine Medijskog dizajna Dora Bosner u lipnju su predstavljali  Sveučilište Sjever na međunarodnom projektu Matera European Photography/Vision from Europe, u Materi (Italija); Europskom gradu kulture 2019., organiziranom u suradnji sa Matera Diffusa i Canon Europe. Dvadeset osam zemalja, odnosno studenata i profesora/mentora iz najboljih škola fotografije i sveučilišta iz cijele Europe boravili su u Materi gdje su istraživali fotografskim sredstvima kroz vizualno i ekspresivno značenje promatranog mjesta.

Važno je istaknuti kako je od svih obrazovnih institucija u Hrvatskoj koji imaju fotografske predmete ili kolegije odabrano upravo Sveučilište Sjever, time kao jedini hrvatski predstavnik.

O značaju sudjelovanja na ovom međunarodnom projektu govori i činjenica kako je nakon mentorske nominacije sedmero studenata iz Hrvatske stručni žiri izabrao 3 najbolja studentska predstavnika. Nakon odabira iz Hrvatske na redu je bio međunarodni žiri koji je odabrao samo jednog; najboljeg studentskog predstavnika- studenticu druge godine Medijskog dizajna Doru Bosner.

Održavanje ovog značajnog međunarodnog projekta će također rezultirati izložbom fotografija i objavom knjige koje će se održati u rujnu ove godine, naravno u Materi.

Doc. art. Mario Periša ujedno je i profesor fotografije na diplomskom studiju Multimedije na Sveučilištu Sjever, a više o njegovom radu možete pročitati i na sljedećem linku: https://www.materaeuropeanphotography.org/visions_from_europe/mario_peri_a-41 . Više o radu studentice Dore Bosner možete pročitati na sljedećem linku https://www.materaeuropeanphotography.org/visions_from_europe/dora_bosner-40.

Više o samom projektu pročitajte OVDJE.

Čestitke kolegama na ovom iznimnom uspjehu; priznanju njihova značajna i kvalitetna rada!

Galerija