Studenti Sveučilišta Sjever na Tehnologijadi 2019

Naši studenti sudjelovali su ove godine prvi put na studentskom natjecanju Tehnologijada 2019, koja je održana u Makarskoj, od 6. do 12. svibnja.

Tehnologijada je tradicionalno međunarodno sportsko-znanstveno natjecanje studenata tehnoloških fakulteta iz Zagreba, Splita, Osijeka, Siska, Ljubljane, a od ove godine i Koprivnice, odnosno Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever. Studenti su sudjelovali u sportskim natjecanjima u futsalu, košarci, odbojci, šahu, stolnom tenisu, plivanju i krosu, te u predstavljanju znanstvenih rezultata do koji su došli sudjelovanjem u različitim projektima unutar svojih sveučilišta.

Na ovogodišnjoj Tehnologijadi, studenti Sveučilišta Sjever sudjelovali su kao gostujuće sveučilište kako bi se od iduće godine mogli pridružiti kao punopravni članovi koji se mogu natjecati i za medalje. Zahvaljujemo svim studentima koji su sudjelovali u predstavljanju Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever kao novog tehnološkog centra u Hrvatskoj.

Tehnologijada je jedina manifestacija ovakvog tipa koja na jednom mjestu okuplja mlade tehnologe i inženjere iz Hrvatske i regije. Svake godine sudjeluje oko 600 studenata te oko 40 sveučilišnih nastavnika, suradnika i gostiju iz inozemstva. Idealna je to platforma za razmjenu znanja i iskustava, jačanje suradnje među fakultetima, stvaranje kontakata te osmišljavanje novih projekata.