Radio Pressedan sudjelovao na konferenciji studentskih radija "Hear me"

U splitskom FESB-u (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje) održan je 16. međunarodni seminar studentskih radija „Hear me“, na kojem su Sveučilište Sjever i Radio Pressedan predstavljale studentice novinarstva Ana Markuš i Karla Jelić. Konferencija je održana od četvrtka 23. do nedjelje 27. svibnja, a svoja znanja, vještine, ali i probleme održavanja studentskih radija razmjenjivali su Radio Student iz Zagreba, Radio Sova iz Rijeke, Radio UNIOS iz Osijeka, UNIDU radio iz Dubrovnika, Radio Študent iz Ljubljane, Radio Krš iz Podgorice, Radio X-ica iz Pule, radio FLUX i FPN produkcija iz Srbije, radio Student FM 92.9 iz Skopja te naš Radio Pressedan.

U prostorijama splitskog FESBa, održano je službeno otvorenje, na kojemu su pozdravne govore održali rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Dragan Ljutić, dekan FESBa, dr. sc. Sven Gotovac te glavni tehničar Radio Kampusa i jedan od organizatora ovogodišnjeg seminara, Frane Mihalj.

Nakon otvorenja, održano je predavanje prof. dr.sc. Marije Boban, pročelnice na Pravnom fakultetu u Splitu, na temu „Primjena General Data Protection Regulation (GDPR) uredbe u medijima“. Nakon predavanja, održana je emisija u prostorima radija Kampus gdje su svi predstavnici imali priliku govoriti o svojim radijima.

Predavanje na temu „Utjecaj negativnih vijesti na čovjeka“ održala je prof. dr. sc. Ina Reić-Ercegovac, psihologinja s Filozofskog fakulteta u Splitu, u kojem je objasnila kojim pristupom pisanja i stvaranja vijesti možemo smanjiti ogromnu količinu negativnosti koja se svakodnevno nalazi u medijima.

Održana je i panel rasprava „Sloboda medija u Hrvatskoj i regiji“ u kojoj su sudjelovali dvoje novinara, Vladimir Matijanić (Index.hr, Feral Tribune) i Mate Prlić (Dalmatinski portal) te je time završen služeni program 16. „Hear Me“ konferencije studentskih radija, a svi sudionici su dobili zahvalnicu. U slobodno vrijeme organizirano je obilaženje Splita uz vodiča, ali i zajednička druženja i upoznavanja sa sudionicima konferencije.