Stručni skup „3D&D 2“ - najbolji domaći i inozemni stručnjaci iz područja dizajna, izrade video igara, aplikacija, 3D modeliranja i kreativnosti ponovno na Sveučilištu Sjever

Sveučilišni centar Varaždin

Stručni skup uživo možete pratiti ovdje

Ponajbolji domaći i inozemni stručnjaci iz područja 3D i dizajna ponovno će se okupiti na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin na drugom stručnom skupu 3D&D 2 i to u srijedu, 17. travnja i u četvrtak 18. travnja 2019. Naglasak ovog stručnog skupa je na praćenju novih tehnologija u 3D računalnoj grafici i dizajnu.

Suorganizator skupa i pročelnik odjela Multimedija, doc.art. Robert Geček, navodi kako su važnost skupa prepoznali vrhunski hrvatski stručnjaci poput Mate Rimca iz Rimac automobili, Davor Hunski iz Croteama te mnogi drugi koji su prošle godine održali gostujuća predavanja. „Stručni skup 3D&D 2 ponovno se održava na Sveučilištu Sjever, prvenstveno s ciljem izmjene vrijednih iskustva i znanja koja kontinuirano doprinose razvoju kreativnih ideja koje su vidljive kod studentske populacije u okviru samostalnih projekata, ali i u završnim i diplomskim radovima. Ovaj stručni skup već ima svoje rezervirano mjesto kod najboljih 3D&D stručnjaka, a u sljedećim godinama nastavit će sa svojim rastom.“, istaknuo je pročelnik doc.art. Geček.

Suorganizator skupa i profesor na odjelu Multimedije dr.sc. Andrija Bernik, ističe kako su potvrđeni govornici vrhunski 2D i 3D umjetnici u području računalne grafike i računalnih igara poput zvučnih i inozemno poznatih Croteama, Exordium Gamesa, Lemonade3Da i Gamespiresa. Uz navedene dolaze i stručnjaci kao što su Damir Sabol, kreator Photomat aplikacije - najkorištenije edukativne aplikacije na svijetu sa više od 100 milijuna preuzimanja, zatim Slaven Lunar Kosanović, svjetski grafit artist, te profesori iz Velike Britanije; Brunel sveučilišta te iz Tajlanda sa Psu Tajland sveučilišta. Suorganizator skupa Dejan Kober, osnivač i vlasnik DD3Da istaknuo je važnost i značaj teme ovogodišnjeg 3d & design 2 skupa koji obuhvaća dizajn korisničkih sučelja, interaktivnu digitalnu komunikaciju, proširenu i virtualnu stvarnost (VR i AR), poticanje mladih timova na prve poduzetničke korake, street art, video i animirani film te razvoj i produkciju 3D računalnih igara s naglaskom na domaće, ali i međunarodno priznate Unity3D i Unreal razvojne platforme.

3D&D UNIN Meetup koji se prošle godine održao po prvi puta i time pokrenuo sada već tradiciju održavanja okupio je mnogo zainteresiranih koji su mogli iz prve ruke čuti primjere i osobna iskustva najboljih stručnjaka u tom području, a to su redom bili: Mate Rimac (CEO Rimac automobila), Damir Antolović, voditelj UX dizajna u Rimac automobilima, Dejan Kober (DD3D) koji je ujedno bio i suorganizator stručnog skupa, Marko Pavlović (Marko Pavlović design), Davor Hunski (CroTeam), Elvis Blaženčić (RAM Studio), Kruno Knezić (First Layer) te predavač i suorganizator, dr. sc. Andrija Bernik (Sveučilište Sjever). Kako je bilo prošle godine možete se prisjetiti OVDJE.

Interes za ovim stručnim skupom ove je godine još i veći, stoga Vas pozivamo da dođete. Događaj je otvoren za sve zainteresirane, a program se nalazi u privitku.

Prilozi