Sveučilište Sjever na prestižnim Europskim sveučilišnim igrama EUG 2018 u Portugalu

Studenti Sveučilišta Sjever u periodu od 15. do 28. srpnja sudjeluju na prestižnim Europskim sveučilišnim igrama 2018. - EUG 2018. u Coimbri, Portugalu. Europske sveučilišne igre najveći su višesportski događaj studentskog sporta na području Europe i održavaju se svake druge godine te okupljaju studente iz vodećih europskih sveučilišta koja su postigla zapažene rezultate u studentskim sportskim natjecanjima.

Ove značajne igre ove su godine okupile preko 4 tisuće sudionika iz više od 40 europskih država i preko 350 sveučilišta koji se natječu u trinaest sportova, odnosno badmintonu, košarci, košarci 3x3, kanuu, nogometu, rukometu, judu, veslanju, ragbi 7, stolnom tenisu, tenisu i odbojci, a u cjelokupnoj organizaciji sudjeluje gotovo tisuću volontera. Studenti Sveučilišta Sjever natjecali su se u dvije sportske discipline - stolni tenis (ženska ekipa) i street košarka (muška ekipa). 

Europskim sveučilišnim igrama prethodila je Rektorska konferencija na temu promocije akademskog sporta i stvaranja povoljnog okruženja za studente sportaše u visokoškolskim ustanovama na kojoj su nazočili izv. prof. dr.sc. Vlado Tropša, prorektor za nastavu i studentska pitanja te izv. prof. dr. sc. Goran Kozina, prorektor za financije i opće poslove.  „Sudjelovanje na ovom izuzetno značajnom sportskom događaju, osim što promovira aktivan i zdrav način života, promovira i rad i angažman studenata a time i samog Sveučilišta Sjever koje pokazuje da unatoč tome što je najmlađe sveučilište u Hrvatskoj ponosno može stati uz bok sveučilištima koja su u studentskom sportu aktivna već više desetljeća. Čestitamo našim studentima i Savezu sportskih udruga Sveučilišta Sjever, kao inicijatoru, na sudjelovanju u ovom važnom studentskom sportskom događaju.“, istaknuo je prorektor, izv.prof.dr.sc. Tropša.

Osim studenata i predstavnika Sveučilišta sjever na Europskim sveučilišnim igrama nazočili su i predsjednik Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever, prof. Nedjeljko Pavlec te predstavnik Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever, dr.sc. Branimir Štimec.

Europske sveučilišne igre sve više dobivaju na značaju te se sukladno tome povećava interes i broj studenata koji sudjeluju na ovom važnom studentskom sportskom natjecanju. Podsjetimo, prošle Europske sveučilišne igre 2016. godine održale su se u Zagrebu i Rijeci na kojima su studenti Sveučilišta Sjever po prvi puta sudjelovali.

Čestitke našim studentima na sudjelovanju u ovom značajnom i sportskom i studentskom događaju!