Međunarodni festival mladih pisaca dolazi na Sjever

Međunarodni festival mladih pisaca Alpe-Adria Festival održat će se u Koprivničko-križevačkoj županiji od 17.-19. svibnja 2018. godine. Otvorenje festivala bit će upriličeno 17. svibnja u 18 sati na Sveučilištu Sjever, Sveučilišni centar Koprivnica (dvorana A108) gdje će se predstaviti svi sudionici festivala, njih šest.

Alpe-Adria Festival mladih pisaca u organizaciji Umjetničke artikulacije već treću godinu za redom dovodi hrvatske i inozemne pisce u Podravinu kako bi se, između ostaloga, međusobno upoznali te promovirali svoj rad i književnost općenito.

Ove godine u Podravinu dolazi šestero autora: Theodora Bauer iz Austrije, Miklos Benedek i Szabina Ughy iz Mađarske, Tomo Podstenšek i Ana Schnabl iz Slovenije te Andrija Škare iz Hrvatske, koji će u tri festivalska dana imati niz čitanja u školama i time mladima u formativnim godinama pružiti uvid u suvremenu srednjoeuropsku književnost.

Tijekom tri dana pisce će po prvi puta ugostiti i Sveučilište Sjever gdje će studenti s Odjela novinarstva pripremiti intervjue s autorima, a koji će biti objavljeni u časopisu za književnost Artikulacije. Ovakav vid suradnje otvara našim studentima priliku da upoznaju književnost iz drugih zemalja te rade na promicanju mladih autora i Podravine. Ovim festivalom Podravina se čvrsto pozicionira na književnu kartu, a Sveučilište Sjever kao partner zajednice u kojoj se nalazi.

Pored Sveučilišta, spomenute autore ugostit će srednje škole iz Koprivnice i Križevaca, Muzej grada Koprivnice te Galerija Hlebine.

Program Festivala možete pronaći u prilogu ove obavijesti.

Vidimo se na Festivalu!

Prilozi