Izaslanstvo Sveučilišta Sjever posjetilo Hrvate u Pečuhu

Maturantima Hrvatske škole "Miroslav Krleža" predstavljeno je studiranje na Sjeveru, dok se na sastanku s predstavnicima Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj i Medijskog centra Croatica razgovaralo o zajedničkim projektima.

Pročelnica Odjela za novinarstvo Gordana Tkalec i viša predavačica Ana Globočnik Žunac prošlog su petka u društvu studentica diplomskog studija Novinarstva, Ivone i Bernarde Pavičić obišle Hrvatsku školu "Miroslav Krleža" i Generalni konzulat Republike Hrvatske u Pečuhu. Vođene generalnom konzulicom Vesnom Halugom susrele su se s ravnateljem gimnazije Gaborom Zoltanom Győrvárijem i maturantima, kojima su studentice prezentirale rad Sveučilišta Sjever.

Potom je uslijedio sastanak sa Stjepanom Blažetinom, znanstvenim tajnikom Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj i djelatnikom kroatističke katedre na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Janus Pannonius u Pečuhu te Brankom Blažetin, glavnom urednicom Medijskog centra Croatica. Na sastanku se razgovaralo o budućoj suradnji i zajedničkim projektima Sveučilišta Sjever s navedenim institucijama.

Galerija