Aktivnosti na Sveučilištu Sjever uz Dan Grada Koprivnice

Povodom Dana Grada Koprivnice koji se obilježava 4. studenoga, u Sveučilišnom centru Koprivnica održat će se nekoliko zanimljivih i raznovrsnih događanja.

Program obilježavanja Dana Grada Koprivnice na Sjeveru započinje u ponedjeljak, 6. studenoga u 18 sati aktualnim predavanjem doc. dr. sc. Željka Krušelja na temu "Trendovi i perspektive medija u Hrvatskoj i gradu Koprivnici". Po završetku predavanja, u prostorijama Sveučilišta Sjever bit će otvorena retrospektivna izložba "Koprivničke tiskovine kroz povijest".

U četvrtak, 9. studenoga u 18 sati održat će se predstavljanje knjige "Opis putovanja Jurja Husa". Knjigu će predstaviti koprivnički akademik Dragutin Feletar te docentica sa Sveučilišta Sjever, doc. dr. sc. Irena Radej Miličić i dr. sc. Mario Kolar. Također, odabrane ulomke iz knjige čitat će studenti Sveučilišnog centra Koprivnica.

Od kulturnih događanja izdvojit ćemo i predstavljanje romana "Pandorina kutija" te razgovor s autorom romana, docentom na Sveučilištu Sjever, dr. sc. Borisom Beckom.
Knjigu će predstaviti i razgovor voditi dr. sc. Mario Kolar, a sudjelovat će i urednica knjige Eugenia Ehgartner u ime izdavača Leykam Int. Predstavljanje knjige održat će se 10. studenoga u 18 sati.

Program obilježavanja Dana Grada Koprivnice na Sveučilištu obilježit će i izložba fotografija Portreti Ivana Generalića snimani za medije 27. listopada u 17 sati, dok će izložba fotografija Šoderica - mjesto odmora i zabave (10. studenoga u 17 sati) autora Maria Periše, višeg predavača na Sveučilištu Sjever obilježiti rođendan grada Koprivnice na Sjeveru.

Navedena događanja otvorena su za sve studente, profesore, djelatnike Sveučilišta, građane grada Koprivnice te ostale goste.

Vidimo se na Sveučilištu!