Aktivna međunarodna suradnja na Sveučilištu Sjever

U okviru Erasmus+ programa u razdoblju od 26. lipnja do 7. srpnja 2017. na Sveučilištu Sjever realizirano je čak 5 dolaznih mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja iz tri različite visokoškolske ustanove.

Profesori Uroš Železnik i Danica Železnik s Visoke šole za zdravstvene vede Slovenj Gradec, Slovenija posjetili su Odjel sestrinstva i održali stručna predavanja za studente druge i treće godine. Nastavno na posjet slovenskih kolega Varaždinu, u okviru Erasmus+ razmjene viši predavač Marijana Neuberg boravit će u uzvratnoj posjeti na Visokoj šoli za zdravstvene vede od 10. do 14. srpnja 2017. i održati predavanja za magistarske studente na smjerovima zdravstvena njega, fizioterapija i javno zdravlje.

Tajnica Visoke škole Krosno, Poljska, Lucyna Pojnar ostvarila je prvu nenastavnu mobilnost na Sveučilištu Sjever u okviru koje je posjetila Ured za međunarodnu suradnju. Visoka škola Krosno je javna visoka škola strukovnog obrazovanja usmjerena na praktično obrazovanje, posebno na području studijskih programa sestrinstva, strojarstva i filologije. Sveučilište Sjever i Sveučilište Krosno razvijaju suradnju već nekoliko godina, a u okviru Erasmus+ programa sa Sveučilišta Krosno na Sveučilištu Sjever provedena je i jedan dolazna studentska mobilnost.

S Odeske državne akademije graditeljstva i arhitekture, Ukrajina Sveučilište su posjetili rektor Anatolii Kovrov i voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Khrystyna Moskalova. Odeska državna akademija graditeljstva i arhitekture ustanova je najviše razine ukrajinskog obrazovnog sustava. Odjel za graditeljstvo s Odeskom državnom akademijom aktivno provodi programe mobilnosti i druge aktivnosti međunarodne suradnje već čitav niz godina, a u okviru Erasmus+ programa ove godine prvi put je realizirana i dolazna studentska mobilnost u okviru koje su na Odjelu za graditeljstvo boravila dva studenta iz Ukrajine.

Galerija