Studentice Sveučilišta Sjever na 18. Školi medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Na nedavno održanoj 18. Školi medijske kulture Dr. Ante Peterlić koju je u Trakošćanu organizirao Hrvatski filmski savez, studentice Tamara Bregović, Marija Magdalena Čizmadija i Ana Medvedec sudjelovale su kao polaznice te ujedno predstavljale Sveučilište Sjever. Škola je trajala 10 dana, a polaznicima je nudila predavanja i radionice.

"Oduvijek me zanimala animacija i animiran film. No, nikada nisam imala priliku naučiti osnove i pravila tradicionalne animacije. Sada ju znam. Jako sam sretna što sam bila dio ove priče. Hvala još jednom Sveučilištu Sjever i Hrvatskom filmskom savezu na ovoj prilici." – rekla je Ana Medvedec, studentica Multimedije, oblikovanja i primjene koja je pohađala radionicu animiranog filma.

Tamara Bregović, studentica Medijskog dizajna koja je pohađala radionicu za montažu, poručuje: "Veoma korisno iskustvo, sve od vježbi na radionici do projekcija filmova i analiza. Definitivno se vraćam, ali naravno na druge radionice."

"Montaža me već duže vrijeme zanima i ova neklasična škola bila je pun pogodak za kraj ljeta. Kažem neklasična pošto je atmosfera na radionicama opuštena, svi su prijateljski nastrojeni i uvijek spremni pomoć. Stekla sam znanje, nove prijatelje, a možda i buduće kolege ili pak šefa. Vremena smo imali za sve, za druženje, opuštanje na bazenima i sauni, razgledavanje dvorca, večernje projekcije i analize, no svakoga je dana bilo radno. Voditelji radionica naučili su nas kako slagati priču, kako prenijeti osobi našu filmsku ideju, izražavati željeni osjećaj u njoj te najbitnije kako biti strpljiv i uporan jer upravo to je najvažnije kod montažera." – rekla je Marija Magdalena Čizmadija, studentica Multimedije, oblikovanja i primjene, također polaznica montaže.

Sudjelovanje triju studentica Sveučilišta Sjever omogućio je Hrvatski filmski savez koji partnerstvo s našim Sveučilištem planira razvijati i u budućnosti i kroz ostale programe koje provodi.

Galerija