Studenti Prehrambene tehnologije Sveučilišta Sjever na vježbama u Podravkinom Pilot laboratoriju

Studenti Prehrambene tehnologije Sveučilišta Sjever imaju priliku svoje znanje razvijati u stvarnom industrijskom okruženju zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s Podravkom, najvećom hrvatskom prehrambenom kompanijom i nastavnom bazom Sveučilišta Sjever.

U sklopu kolegija Osnove tehnoloških procesa u prehrambenoj industriji, studenti su imali vježbe u Podravkinom Pilot laboratoriju, gdje su se upoznali s ključnim tehnološkim operacijama te njihovom ulogom u razvoju novih prehrambenih proizvoda. Ovakav oblik nastave omogućuje studentima neposredan uvid u suvremene procese prehrambene industrije i primjenu teorijskih znanja u praksi.

Vježbe je vodila dr. sc. Tanja Cvetković, direktorica Podravkine službe Korporativni razvoj proizvoda, zajedno sa svojim stručnim timom, koji je studentima prenio iskustva i znanja stečena u radu u jednoj od vodećih prehrambenih kompanija u regiji.

Na prvim vježbama studente su, u pratnji v. d. pročelnice doc. dr. sc. Dunje Šamec i nastavnice Mirjane Lenardić Bedenik, dočekala doc. dr. sc. Jasmina Ranilović, direktorica Projekata i primijenjenih istraživanja Podravke. Tom ih je prilikom upoznala s poslovanjem Podravke i njezinom ulogom regionalnog lidera u prehrambenom sektoru.

Sveučilištu Sjever iznimno je važno studentima omogućiti učenje od vrhunskih stručnjaka i unutar renomiranih institucija. Podravka i njezini stručnjaci predstavljaju upravo takvo okruženje, koje studentima Prehrambene tehnologije pruža vrijednu podlogu za budući profesionalni razvoj.

Galerija