ERASMUS+ dolazna mobilnost na Odjelu za prehrambenu tehnologiju donijela nova znanja o 3D printanju hrane
U sklopu Erasmus+ dolazne mobilnosti, na Odjelu za prehrambenu tehnologiju tri je tjedna boravio prof. Đani Đorđević sa Sveučilišta za veterinarske znanosti u Brnu (Republika Češka). Domaćin mu je bila doc. dr. sc. Dunja Šamec, s kojom već dugi niz godina uspješno surađuje.
Tijekom svog boravka, prof. Đorđević podijelio je s kolegama vrijedna znanja i iskustva iz područja 3D printanja hrane, s posebnim naglaskom na primjenu ove tehnologije u izradi jestivih proizvoda od nusproizvoda prehrambene industrije. Također je imao priliku upoznati se s tehnologijom proizvodnje piva koju razvija Odjel za prehrambenu tehnologiju.
Kao koordinator za međunarodnu suradnju na svojoj matičnoj instituciji, prof. Đorđević održao je sastanak s prof. dr. sc. Anicom Hunjet, prorektoricom za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju. Tijekom susreta dogovoreni su daljnji koraci u jačanju suradnje, uključujući i mogućnosti studentske mobilnosti prema Češkoj.
Uz to, prof. Đorđević pozvao je naše studente i nastavnike da sudjeluju na 5. međunarodnoj konferenciji Dobeš Days, koja će se održati 4. i 5. prosinca 2025. godine u Brnu. Ovogodišnje teme konferencije obuhvaćaju znanost o hrani, ekologiju i zaštitu okoliša.