Suradnja Sveučilišta Sjever i Tehničkog fakulteta u Rijeci

Sveučilište Sjever potpisalo je Sporazum o suradnji s Tehničkim fakultetom Sveučilišta u Rijeci s ciljem uspostave suradnje u području visokog obrazovanja i znanstveno-istraživačke djelatnosti.

Na sastanku održanom 8. veljače 2024. godine na Sveučilištu Sjever nazočili su dekan Tehničkog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Lado Kranjčević i prodekan izv. prof. dr. sc. Jonatan Lerga, a ispred Sveučilišta Sjever prorektor za nastavu i studentska pitanja izv. prof. dr. sc. Vlado Tropša, prorektorica za znanstveno–umjetnički rad i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Anica Hunjet, pročelnik Odjela za elektrotehniku prof. dr. sc. Dario Matika, pročelnica Odjela za strojarstvo izv. prof. dr. sc. Sanja Šolić i pročelnik Odjela za mehatroniku prof. dr. sc. Ante Čikić.

Kroz Sporazum o suradnji dvije visokoobrazovne institucije definirane su najvažnije suradnje kao što su provedba zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata i međusobna razmjena rezultata istraživanja od obostranog interesa, organizacija i razmjena iskustva na novim studijskim programima, međusobna razmjena nastavnog osoblja, izdavačka djelatnost i drugi oblici suradnje od zajedničkog interesa.

“Potpisivanjem ovog Sporazuma naši studijski programi u tehničkom području dodatno će osnažiti i unaprijediti svoju kvalitetu kroz blisku suradnju sa srodnim respektabilnim tehničkim fakultetom, primjeri dobre prakse s obje strane kao i projektne suradnje svakako će doprinijeti podizanju kvalitete nastavnog procesa i znanstveno-istraživačke komponente”, istaknuo je prorektor za nastavu i studentska pitanja izv. prof. dr. sc. Vlado Tropša.

Predstavnici Tehničkog fakulteta u Rijeci obišli su Sveučilište Sjever, Sveučilišni centar Varaždin i bolje upoznali rad Sveučilišta, kao i uvjete u kojima studenti u suvremeno opremljenim kabinetima i laboratorijima stječu praktična znanja iz svojih područja obrazovanja.