Započela suradnja Sveučilišta Sjever i Grada Preloga

Predstavnici Sveučilišta Sjever, na čelu s rektorom prof. dr. sc. Marinom Milkovićem sudjelovali su na radnom sastanku s predstavnicima Grada Preloga, gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom, predsjednikom Gradskog vijeća Đurom Ujlakijem te suradnicima. Sastankom, održanim 30. siječnja 2024. godine označen je početak suradnje Sveučilišta Sjever i Grada Preloga.

Uz rektora Sveučilišta Sjever, sastanku su nazočili i prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju izv. prof. dr. sc. Petar Mišević, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin prof. dr. sc. Damir Vusić te prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Mario Tomiša.

„Sveučilište Sjever sa svojih 5300 studenata i 31 studijskim programom vodeće je tehničko sveučilište u Hrvatskoj, koje ima 20 tehničkih smjerova te 11 društvenih i umjetničkih. S obzirom na to da značajan broj studenata iz Međimurske županije studira na Sveučilištu Sjever, cilj je uspostaviti sporazum o suradnji, vidjeti što je potrebno gospodarstvu i Grada Preloga i području donjeg Međimurja, kao i koliko su postojeći studijski programi atraktivni i potrebni za daljnji rast i razvoj gospodarstva“, istaknuo je prorektor Sveučilišta Sjever izv. prof. dr. sc. Petar Mišević.

„Gospodarski trendovi na području Grada Preloga su takvi da bez obzira na popunjenost gospodarskih zona i dalje postoji velik interes za širenjem gospodarstva i industrije, što traži obrazovan i kvalitetan kadar i nadamo se da ćemo suradnjom sa Sveučilištem Sjever napraviti novi iskorak i tako obogatiti Grad Prelog u obrazovnom dijelu, a isto tako bismo bili na usluzi onima koji nas drže na tako visokoj ljestvici, jer gospodarstvo je to koje nas diže i daje nam vjetar u leđa, a uz to tu su obrazovanje i zdravstvo kao tri temeljna cilja koja moramo dizati na višu razinu“, rekao je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

fotografije: Grad Prelog i medjimurski.hr

Galerija